Sunday, May 20, 2007

ေရႊေညာင္ပင္ ၾကက္သားသုပ္

ၾကက္သားသုပ္ဆို မိ်ဳးစံု ႀကိဳက္တယ္။ ဗမာလို သုပ္သုပ္ ၊ ယိုးဒယားလို သုပ္သုပ္၊ ကုလားလို သုပ္သုပ္ႀကိဳက္တယ္။ ဘိုၾကက္သားသုပ္ (Caesar Chicken Salad) ေတာ့ ခံတြင္း မေတြ႕လွပါဘူး။ ကုလားလို သုပ္တာေတာ့ ေ႐ႊေညာင္ပင္ ၾကက္သားသုပ္ကို အႀကိက္ဆံုးပါ။ သမီးရည္းစား ဘ၀တုန္းက သူမတို႔ ေနတဲ့ ေက်ာက္ေျမာင္းကို လိုက္မပို႔ခင္ တာေမြ လမ္းဆံုက ေ႐ႊေညာင္ပင္ ၾကက္သားသုပ္ကို လမ္းႀကံဳရင္ ၀င္စားၾကေသးတယ္။ ဒီေရာက္ေတာ့လည္း ေ႐ႊေညာင္ပင္ ၾကက္သားသုပ္ အလြမ္းေျပ ကိုယ့္ဘာသာကိုယ္ လုပ္စားၾကပါတယ္။ အခ်ိန္လည္း သိပ္မၾကာဘဲ ၾကက္သားဟင္း ခ်က္တာထက္ လြယ္တာလည္းမို႔ Recipe ေလးကို ေ၀မွ်လိုက္ပါတယ္။

ဒီမွာ ၾကက္သား ၀ယ္ရင္ Store (ျမန္မာျပည္က Citi Mart လိုမ်ိဳး) မွာ မ၀ယ္ဘဲ Wet Market (ရန္ကုန္က လွည္းတန္းေစ်း လိုမ်ိဳး) မွာ၀ယ္ပါတယ္။ ေမြးျမဴေရးၾကက္ မဟုတ္ဘဲ ၿခံၾကက္ ရတာရယ္၊ ဆိုင္မွာ ခုတ္ခိုင္းလို႔ ရတာရယ္ေၾကာင့္ပါ။ (Farm) ၿခံၾကက္ကို ဒီမွာ Kampong ၾကက္လို႔လည္း ေခၚပါတယ္။ Kampong ၾကက္က ေမြးျမဴေရးၾကက္ထက္ ေသးေပမယ့္ စားလို႔ ပို ႏူးညံ့ပါတယ္။ ၾကက္သားကို အ႐ိုး အသားမွ်ေအာင္ (အ႐ိုးမ်ားမ်ား ဆိုလည္း ရပါတယ္) အလယ္ အလတ္ တံုးပါတယ္။ ၿပီးေတာ့ အိုးထဲကို ထည့္၊ ဆႏြင္းမႈန္း နည္းနည္း (ဟင္းခ်က္တာထက္ ႏွစ္ဆ)၊ ဆားနည္းနည္း၊ အသားမဆလာ နည္းနည္းထည့္ပါတယ္။ ကုလားလို စစ္စစ္ သုပ္မယ္ဆိုရင္ေတာ့ ငါးျပာရည္ မထည့္ရပါဘူး။ ဒါေပမယ့္ ၾကက္သားက ငံျပာရည္နဲ႔ ျပဳတ္ရင္ ေလးၿပီး ခ်ိဳတာေၾကာင္ အန႔ံလည္း မထြက္ေအာင္ အရသာလည္း ကိုယ္ႀကိဳက္သလို ျဖစ္ေအာင္ နည္းနည္း ထည့္ပါတယ္။ ေရကို ၾကက္သားတံုးေတြ မျမဳတ္ တျမဳတ္ပဲ ထည့္ၿပီး ခဏေလာက္ပဲ ျပဳတ္ပါတယ္။ တစ္ခ်ိန္တည္းမွာပဲ ပဲမႈန္႔ အစိမ္းမႈန္႔ကို ကိ်ဳပါတယ္။ ပဲမႈန္႔က ေရပူထဲ ထည့္လိုက္ရင္ လံုးသြားတတ္လို႔ အရင္ ေရေအးနဲ႔ ေဖ်ာ္ၿပီးမွ က်ိဳတာပါ။ ေဂၚဖီထုပ္၊ င႐ုပ္သီးစိမ္း ကို ပါးပါးလွီးပါတယ္။ ၾကက္သြန္နီ ႀကိဳက္တတ္ရင္လည္း ထည့္လို႔ရပါတယ္။ ၾကက္ျပဳတ္ကို အိုးထဲက ဆယ္ၿပီး အတံုးေသးေသးေလးေတြ တံုးပါတယ္။ ႀကီးႀကီးတံုးထားတာကို ျပဳတ္ၿပီး ေသးေသးျပန္တံုးတာ ပိုေကာင္းပါတယ္။ ၾကက္ျပဳတ္ရည္ေတြကို သိမ္းထားပါတယ္။ အခ်ိဳ၊ အငန္နဲ႔ ၾကက္ဆီေတြက အဲဒီထဲမွာ။

စားခါနီးက်ေတာ့ စားမဲ့ ပန္းကန္ထဲ ၾကက္သားထည့္၊ ေဂၚဖီ၊ င႐ုပ္သီးစိမ္းထည့္၊ ပဲရည္ေလာင္း၊ ၾကက္ျပဳတ္ရည္ဆမ္း၊ ေ႐ွာက္သီးၫွစ္၊ င႐ုပ္သီး အက်က္မႈန္႔ နည္းနည္း ထည့္၊ ေမႊၿပီး စားႏိုင္ပါတယ္။ ဒီ အတိုင္းစားလည္း ရပါတယ္။ ကၽြန္ေတာ္တို႔ကေတာ့ ထမင္းနဲ႔ ဟင္းလုပ္စားပါတယ္။ ၾကက္သားကို ဒီအတိုင္း ဟင္းခ်က္စားရင္ သိပ္မစားျဖစ္ပါဘူး၊။ ဒီလို လုပ္စားေတာ့ အသားလည္း ေတာ္ေတာ္ စားျဖစ္ပါတယ္။ အဟာရလည္း မွ်ပါတယ္။ အဆီလည္း အပိုမပါပါဘူး။ ဆီျပန္ဟင္းေတြ ၿငီးေငြ႕ေနခ်ိန္မွာေတာ့ ေတာ္ေတာ္ စားၿမိန္ပါတယ္။

5 comments:

Phyo Wai Kyaw - 5/21/07, 4:24 PM

Mouth watering when I read this blog! Good idea! ;-)

Nay Nay Naing - 5/22/07, 7:01 PM

ေက်းဇူးပဲ.. ၾကက္သားကို ခ်က္တာမၾကိဳက္လို ့ ေၾကာ္တာၾကီးပဲ စားျဖစ္ေနတာ. ေနာက္မွ ဒီထဲကနည္းအတိုင္း ၾကက္သားသုပ္ လုပ္စားအံုးမယ္..

Okkar Zaw win - 5/23/07, 1:04 AM

BE ေလးနဲ႔ဆုိ ပုိမေကာင္းေပဘူးလား။ ဟဲ..ဟဲ..ဟဲ…

Anonymous - 2/25/10, 9:15 PM

လူဆုိး ၾကီး
ေျပာေတာ့ ၾကက္သားဆုိျပီး
ၾကက္ရုိးေတြပါ ပါတယ္

Crystal - 2/11/11, 2:58 AM

ရွာေဖြျပီး ေရာက္လာခဲ့ပါတယ္ရွင္။ ပိုစ့္ေလးအတြက္ေက်းဇူးပါ။

Post a Comment

Many thanks for dropping a comment…

Film