Thursday, July 26, 2007

ရဲယို႐ြက္ ငါးေပါင္းထုပ္

စကၤာပူမွာ ငါးေပါင္းထုပ္ လုပ္စားတယ္ဆိုေတာ့ ဟုတ္ပါ့မလား ေတြးေကာင္း ေတြးမယ္။ ဒါမွမဟုတ္ မေလး႐ွားက Otah ကိုမ်ားေျပာတာလား။ သူက ငါးကို ေခ်ၿပီး အုန္းႏို႔တို႔ (ဆန္မႈန္႔ေတြဘာေတြ ပါေသးလားေတာ့ မသိဘူး) င႐ုတ္သီးတို႔ ဘာတို႔နဲ႔ နယ္ၿပီးေတာ့ အုန္း႐ြက္ထဲ ထည့္ၿပီးေတာ့ ကင္စားရတာေလ။ Otah က လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ ဆိုရင္ ကၽြန္ေတာ္ ႀကိဳက္ပါတယ္။ လမ္းေဘးမွာ ကင္ေရာင္းတဲ့ ဟာေတြကေတာ ဆိုးေဆးေတြမ်ား ပါမလားလို႔ ဆိုၿပီး မစားပါဘူး။ မေလးက ျပန္လာတဲ့ သူေတြက ၀ယ္လာေပးတဲ့ ဟာကေတာ့ အင္မတန္ ေကာင္းပါတယ္။ သူက ပိုမ်ားတယ္။ ေကာ္ဗူးထဲမွာ ထည့္ထားတာဆိုေတာ့ အုန္း႐ြက္ေတြ ဘာေတြနဲ႔ေတာ့ ကင္လို႔ မရဘူးေပါ့။ Oven ထဲ ထည့္ၿပီး ကင္စား ဖုတ္စားလိုက္တယ္။

ကၽြန္ေတာ္တို႔ လုပ္စားတာကေတာ့ ျမန္မာ ငါးေပါင္းထုပ္ပါ။ အဓိက လိုအပ္တာ ျဖစ္တဲ့ ရဲယို႐ြက္ကို ကၽြန္ေတာ္တို႔ ေနတဲ့ ေနရာနားမွာ ခူးလို႔ရေတာ့ လုပ္စားျဖစ္ပါတယ္။ သြားခူးၾကေတာ့ သူမက Environmental Act နဲ႔ ၿငိၿပီး ဒါဏ္ေငြ တပ္ခံရမွာ စိုးလို႔ ခပ္လန္႔လန္႔ ျဖစ္ေနပါေသးတယ္။ စကၤာပူက Fine City ဆိုၿပီး နာမည္ေက်ာ္ (Notorious) ျဖစ္တာကိုး။ အ႐ြက္ရေတာ့ ငါး၀ယ္ပါတယ္။ ဒီမွာ Toman Fillet ဆိုၿပီး ငါးရံ႕လိုမ်ိဳး ႐ွိေတာ့ အဆင္ေျပပါတယ္။ အရသာကေတာ့ နည္းနည္းေပါ့ပါတယ္။ ၿပီးေတာ့ စပါးလင္လည္း ဒီမွာ ရႏိုင္ပါတယ္။ ဆန္မႈန္႔ကေတာ့ ျမန္မာျပည္ကပါ။

ရဲယို႐ြက္ကို ေရေဆးၿပီး စစ္ထားပါတယ္။ ငါးကို လက္သည္းခြံေလာက္ဗ်က္၊ လက္တစ္ဆစ္ေလာက္ အ႐ွည္နဲ႔ မထူမပါး အတံုးေလးေတြ လွီးထားပါတယ္။ ဆား၊ ဆႏြင္း နယ္ထားပါတယ္။ ၾကက္သြန္နီကိုလည္း အဲဒီေလာက္ တုံးထားပါတယ္။ စပါးလင္ကိုေတာ့ ရင့္တာေတြ ဖယ္လိုက္ၿပီး ႀကိတ္စက္ထဲ ထည့္ ႀကိတ္လိုက္ပါတယ္။ ဂ်င္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ နည္းနည္းလည္း ထည့္ရပါတယ္။

ဇလံုႀကီးႀကီး တစ္ခုထဲမွာ ငါးတံုးေတြကို ထည့္၊ ႀကိတ္ထားတာေတြ၊ လွီးထားတဲ့ ၾကက္သြန္နီထည့္ပါတယ္။ ဆန္ေလွာ္မႈန္႔ စားပြဲတင္ဇြန္း ၄ ဇြန္းစာေလာက္ ထည့္ပါတယ္။ င႐ုတ္သီး အေရာင္တင္မႈန္း ၁ ဇြန္း၊ ဆီ ၅ ဇြန္း (နယ္လိုက္တဲ့ အခါမွာ ဆီ႐ႊဲေနရပါမယ္) ငါးပိ လက္တစ္ဆစ္၊ ငံျပာရည္ နည္းနည္း၊ ဆားနည္းနည္း သင့္ေတာ္သလို ခ်ိန္ထည့္ၿပီး ႏွံေနေအာင္ နယ္ပါတယ္။

ေရေဆးထားတဲ့ ရဲယို႐ြက္ထဲကို ထည့္ၿပီး ထုပ္ပါတယ္။ ကၽြန္ေတာ္တို႔ကေတာ့ Sandwich Bag ပလတ္စတစ္အိတ္ ေသးေသးေလးေတြထဲကို ထည့္ၿပီး ထုပ္ပါတယ္။ အယူသည္းရင္ေတာ့ Plastic က ကင္ဆာျဖစ္မွာ စိုးရင္ ဖက္ႏွစ္႐ြက္ကို သြားၾကားထုိးတံနဲ႔ လံုေအာင္ ထုပ္လည္း ရပါတယ္။ ဆီေတာ့ နည္းနည္း ယိုပါမယ္။ ဒီလို ပလတ္စတစ္နဲ႔ လုပ္လုိ႔ အႏၲရာယ္႐ွိလည္း ေဆးလိပ္တစ္ဘူး ေသာက္သေလာက္ေတာ့ ျဖစ္မယ္ မထင္ပါဘူး။ ထားပါေတာ့။ ၿပီးေတာ့ Rice Cooker မွာ ပါတဲ့ ေပါင္းေခ်ာင္နဲ႔ ထည့္ၿပီး နာရီ၀က္ေက်ာ္ေက်ာ္ေလာက္ ေပါင္းပါတယ္။ ၿပီးရင္ေတာ့ ဆန္မႈန္႔ေတြက က်က္သြားလို႔ လံုးေနၿပီး အရသာ ေလးေလး ငါးဖတ္ေတြရယ္၊ ၾကက္သြန္နီဖတ္ ခ်ိဳခ်ိဳရယ္ကို ဆီနဲ႔ အိေနတဲ့ ရဲယို႐ြက္နဲ႔ စားလို႔ရပါၿပီ။ ေခ်ာင္းဆိုးေနရင္ေတာ့ ရဲယို႐ြက္က ေကာင္းတယ္တဲ့။ မႀကိဳက္ရင္လည္း ဖယ္စားလို႔ ရပါတယ္။

11 comments:

TMH - 7/27/07, 11:05 AM

Wowwww....look so delicious..yummy. I wish I was there. lol.

Andy Myint - 7/27/07, 11:22 AM
Yeah? even marinated one looks delicious, huh… wish y'all were here.
sawphonelu - 7/28/07, 12:52 PM

ရွလြတ္ ရွလြတ္ အားယိုး

ဂ်စ္တူး - gyit_tu - 7/29/07, 2:35 AM

အဟီ အမကိုေျပာလိုက္ပါ.. မေၾကာက္ပါနဲ့လို့.. ဒီမွာ ဒူးရင္းပင္ က်က္ေမာက္သီးပင္ေတြကုိ လူလစ္ရင္ လစ္သလို ခူးၾကတာ ရွိေသး ။ ဒါနဲ့ ရဲယိုရြက္ဆိုတာ အဂၤလိပ္လို ဘာလဲ သိလားဟင္.. တခါမွ မစားဖူး မၾကားဖူးပါ

Andy Myint - 7/29/07, 12:58 PM
ဟုတ္လား... သရက္သီးလည္း ခိုးခူးဖူးတယ္.. အဟီး။ ရဲယို႐ြက္က morinda လို႔ေခၚတယ္ထင္တယ္။
ဂ်စ္တူး - gyit_tu - 7/29/07, 4:19 PM

ကုိအင္ဒီေရ.. Jurong west ဘက္မွာ ၾကက္ေမာက္ပင္ေတြ အမ်ားၾကီးပဲတဲ့ ။ သူငယ္ခ်င္း ၂ေယာက္ဆို ညေနေစာင္း ေမွာင္ရီပိ်ဳးမွာ.. သြားခူးတာ.. အေတာ္စားလိုက္ရတယ္.. အရမ္းခ်ိဳတယ္ေျပာတာပဲ ၊ ဆိုင္က ၀ယ္တာနဲ့ တျခားစီတဲ့ း) အဲလို ခိုးခူးရတာ ေပ်ာ္စရာၾကီး ။ ဂ်စ္တူးရဲ့ ဘ၀မွာ မလုပ္ဖူးေသးတာေတြထဲ အဲဒါပါတယ္ ။ တေန့ေတာ့ လုပ္ဦးမွပါ အဟီ ။

ဒူးရင္းသီးကေတာ့ အမ်ားအားျဖင့္ နည္း၂ ေတာအုပ္ေလးလို ျဖစ္ေနတဲ့ ေနရာေတြမွာ ရွိတယ္ ။ ခူးလို့မရပါ.. ေၾကြတာေစာင့္ၾကျပီး အျမန္သုတ္ၾကတာေပါ့ ။

ဒီေရာက္စက ပိန္းနဲသီးပင္ေတြရွိတဲ့ Jurong West ဘက္ ေနဖူးတယ္ ။ အဲဒီက ပိန္းနဲသီးအေၾကြေတြကို ေၾကာက္၂နဲ့ ေကာက္စားတာ.. ခ်ိဳလိုက္တာ အရမ္းပဲ.. ။

သရက္သီးကေတာ့ ဗမာနီးပါး ခူးဖူးၾကတယ္ ။ အဲဒီထဲလည္း ဂ်စ္တူး မပါေသး ။ ေနာက္ထပ္ လုပ္စရာတခု တိုးျပီ ။

ရဲယိုရြက္ပံုေတြတြက္ ေက်းဇူးပဲ အကိုေရ.. ။ အဲဒါနဲ့ ငါးေပါင္းရတယ္လို့ မသိ ။ မားသားကို ေျပာလိုက္ဦးမယ္ း)

ရွင္မင္း - 9/11/08, 5:17 PM

ရဲယုိရြက္ ဘယ္လုိရွာရပါ့ ကိုအန္ဒီေရ၊ စားခ်င္စဖြယ္ေလးပဲ။
အိမ္ကိုေတာင္လြမ္းလာျပီ။

Andy Myint - 9/15/08, 4:48 PM
ဟုတ္သားပဲ ႐ွင္မင္းေရ.. ရဲယို႐ြက္ကေတာ့ ႐ွာရ မလြယ္ဘူး.. အထူးသျဖင့္ ႐ွင္မင္းတို႔ ေနတဲ့ ေနရာမွာ...
Anonymous - 6/22/09, 6:08 PM

ကိ္ု အန္ဒီေရ..
မေန႔ကမွ ရြက္ယိုရြက္ ငါးေပါင္းထုတ္ ေပါင္းစားတယ္... ဒီေန႔မွ ကိုအန္ဒီ ပို႔စ္ကိုျမင္တာ။ အမ်ိဳးသားက သူ႔အလုပ္နားက အပင္က ခူးလာတာတဲ႔။ သူကမခူးတက္ေတာ႔ အရြက္ကေသးေသးေလးေတြနဲ႔ နည္းနည္းေလး။ toman fillet တဗူးကုန္ေအာင္ မနည္းထုတ္ယူရတယ္။ အေရွ ႔ က ထုတ္ အေနာက္က ေပါက္နဲ႔။ ကိုအန္ဒီနဲ႔ ငါးသံုးတာတူတယ္။ စပါးလင္က ထည္႔ရမွန္းမသိေတာ႔ မပါဘူး။ ဂ်င္းနဲ႔ ႀကက္သြန္ျဖဴကိုေတာ႔ ေသခ်ာေထာင္းတယ္။ ငါးအသားကိုပါ မာသြားေအာင္ ဆံုေထာင္းထဲ ထည့္ေထာင္းတယ္။ နဲနဲမာသြားေတာ႔ ပိုစားေကာင္းတယ္ထင္တယ္။ ငပိေတာ႔ မထည့္ဘူး။ ဆားနဲ႔ပဲ။ ဆန္မွဳန္႔ကေတာ႔ ဒီက ထိုင္းဆန္ကို ကိုယ္႔ဖက္ကိုယ္ ေလွာ္လိုက္ျပီး အမ်ိဳးသားက blender နဲ႔ ညက္ေနေအာင္ ႀကိတ္ေပးေတာ႔ ဆန္မွဳန္႔က လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ေလး။ မစားရတာႀကာလို႔လားမသိဘူး။ ကိုယ္႔ကို လုပ္ျပီး ကိုယ္႔ကို စားလို႔ အရမ္းေကာင္းေနတယ္။ အမ်ိဳးသားကလဲ အားေပးပါတယ္။ ျဖစ္တယ္တဲ႔။ အခု အရြက္ထပ္မွာထားေသးတယ္။ ဒီတခါ ပုဇြန္နဲ႔ ထုတ္စားမလို႔လို႔။ အမ်ိဳးသားကေျပာတယ္။ မိန္းမ fine ထိရင္ ၃၀၀ အနည္းဆံုးျဖစ္သြားျပီတဲ႔။ :)

:P - 11/2/10, 1:11 PM

ရဲယိုရြက္ရလို႔ ငါးေပါင္းထုပ္လုပ္စားမလို႕ ဂူဂဲလ္လိုက္တာ
ကိုအန္ဒီ့ ဒီပို႕စ္နဲ႕
http://www.myanmarnewszone.com/food-and-body/1003-2010-03-20-02-00-52.html
ဒီဟာနဲ႕က ဥာဏ္ခ်င္းထပ္ေနတာ ေတြ႔လိုက္ရတယ္..
ဖတ္ေနရင္းနဲ႕ ဝီရွီမီနဲ႔ တူလွခ်ည္လား ထင္ေနတာ... ဟိဟိ ..

ပလတ္စတစ္နဲ႔ ထုပ္နည္းေတာ့ သ ူကူးမထားဘူး...

:P - 11/2/10, 1:28 PM

ဒါ့ပံုေတာ့ မတူပါဘူးေလ..

Post a Comment

Many thanks for dropping a comment…

Film


Files