Friday, July 13, 2007

၀မ္းေႏြးစရာ ဟင္းခ်ိဳတစ္ခြက္

အေမက ေကာ္ေႀကာ္ ေႀကာ္ေကၽြးေတာ့ အေမ့ကိုလည္း ဖ႐ံုသီးစု(ပ္) - Pumpkin Soup တစ္ေန႔ထဲမွာပဲ ျပန္လုပ္ေကၽြးလိုက္တယ္။ အေမက ညစာမစားဘူးေလ။ အဲဒီေတာ့ ညေနဆိုရင္ တစ္ခါတစ္ေလ ေကြကာအုတ္ ေသာက္ရင္ေသာက္ မေသာက္ရင္ မိုင္လိုနဲ႔ မုန္႔တစ္ခုခုနဲ႔ စား.. တစ္ခါတစ္ေလလည္း ဘာမွ မစားဘူး။ အဲဒါနဲ႔ အဲဒီေန႔က ညစာ ဖ႐ံုသီးစု(ပ္) လုပ္ေပးလိုက္တယ္။

Pumpkin Soup စစားခဲ့ဖူးတာေတာ့ ညစာစားပြဲ တစ္ခုမွာ။ အေနာက္တိုင္းစာ ဆိုေတာ့ Starter Soup ကို Pumpkin Soup နဲ႔ ဖြင့္ပါတယ္။ စေသာက္တုန္းက ေကာင္းလွခ်ည္လားဆုိၿပီး ႀကိဳက္သြားေပမယ့္ ဘာမွန္းေတာင္ မသိပါဘူး။ Menu ကို ယူၾကည့္လိုက္မွ Pumpkin Soup မွန္းသိသြားတာပါ။ ဖ႐ံုသီးအရသာကို ခ်က္ခ်င္းမရဘူး ျဖစ္ေနတယ္။ စိမ့္လို႔။ ခန္းမထဲမွာ ေအးေအးနဲ႔ ဗိုက္ဆာေနတုန္း ပူပူစိမ့္စိမ့္ေလး ေသာက္လိုက္ရေတာ့ ဗိုက္ထဲမွာ ေႏြးေႏြးေလးနဲ႔ ေတာ္ေတာ္ ေနလို႔ ေကာင္းသြားပါတယ္။ ကိုယ္စားခဲ့ရၿပီး ႀကိဳက္သြားေတာ့ အိမ္မွာ သူမကို လုပ္ေကၽြးဖို႔ Internet မွာ Pumpkin Soup ဆိုၿပီး ႐ွာလိုက္တာ Recipe ေတြ အမ်ားႀကီး ေတြ႔ေတာ့ ကိုယ္နဲ႔ ကိုက္မယ့္ဟာ တစ္ခု အတိုင္း လိုက္လုပ္ပါတယ္။ Vinegar ေတြ၊ ေထာပတ္ေတြ၊ ဘာေတြ ညာေတြနဲ႔ ေပါ့။ ပထမဆံုးတစ္ေခါက္ဆိုေတာ့ Failure ေပါ့။ အဆင္ေတာ့ ေျပပါတယ္။ ေသာက္လို႔ေတာ့ ရပါတယ္။ ဒါေပမယ့္ ျပစ္ျပစ္ ခ်ဥ္ခ်ဥ္နဲ႔ ေသာက္ရတာေတာ့ သိပ္မေကာင္းလွဘူး။ အမ်ားႀကီး လုပ္မိသြားလို႔ ပစ္လိုက္ရေသးတယ္။

အဲဒါနဲ႔ ဒီတစ္ေခါက္လုပ္ေတာ့ ႐ိုး႐ိုး လြယ္လြယ္နဲ႔မို႔ လုပ္လို႔လည္းလြယ္ ေသာက္လို႔လည္းေကာင္းတာမို႔ `႐ွဲ´လိုက္ပါတယ္။ ဒီတစ္ေခါက္လုပ္ျဖစ္တာ Butternut Pumpkin ဆိုၿပီး ဖ႐ံုသီးေတြ႕ေတာ့ တစ္ျခမ္း၀ယ္လာလို႔ပါ။ ပံုမွန္ ဖ႐ံုသီးကေတာ့ ၀ိုင္း၀ိုင္း ပ်က္ပ်က္ေလ။ သူက လံုးလံုး ႐ွည္႐ွည္ေလး။ အေရာင္ နည္းနည္း ေဖ်ာ့တယ္။ အသားမ်ားတယ္။ အရသာပိုေကာင္းတယ္။ ၃ေယာက္စာဆိုေတာ့ ၀ယ္လာတဲ့ တစ္ျခမ္းကို တစ္၀က္ ထပ္၀က္ပါတယ္။ တစ္စိတ္ေပါ့။ အခြံခြာၿပီးေတာ့ လက္တစ္ဆစ္ေလာက္ေလးေတြ တံုးၿပီး ေရစင္ေအာင္ ေဆးလိုက္ပါတယ္။ ၿပီးေတာ့ ေရေကာ္ဖီခြက္ ႏွစ္ခြက္စာမွာ ထည့္ျပဳတ္ထားပါတယ္။ ဖ႐ံုသီးေတြ ႏူးလာေတာ့ ေယာက္ခ်ိဳဇြန္းနဲ႕ပဲ ေခ်လိုက္ပါတယ္။ အမွ်င္ေလးေတြ က်န္ေနေသးလည္းရတယ္၊ ေနာက္က်ရင္ အကုန္ေက်သြားလိမ့္မယ္။ ၿပီးေတာ့ ႏြားႏို႔ (ေကာ္ဖီခြက္) တစ္ခြက္စာ ထည့္ပါတယ္။ ပြက္လာေတာ့ အသင့္၀ယ္ထားတဲ့ Campbell's Soup - Cream of Chicken တစ္ထုပ္ထည့္လိုက္ပါတယ္။ နည္းနည္းေမႊၿပီး မီးေအးေအးနဲ႔ ထားလိုက္ရင္ ဖ႐ံုသီးေတြ အကုန္ေက်သြားၿပီး ေသာက္ဖို႔ အသင့္ပါပဲ။

Campbell's Soup က တစ္ေယာက္ေသာက္စာ Ready Mix အေျခာက္မႈန္႔ ထုပ္ေလးေတြပါ။ ၃ထုပ္ေပါင္း စကၠဴဗူးတစ္ဗူးပါ။ ႐ံုးေတြ ဘာေတြမွာ ညေနဆိုရင္ ေသာက္ဖို႔ သူမကို ၀ယ္၀ယ္ေပးေနက်ပါ။ ဒီမွာေတာ့ ၀ယ္လို႔ရတယ္။ သူ႔ Web Site မွာေတာ့ သံဗူးေတြပဲ ေတြ႔တယ္။ သံဗူးဆိုရင္ေတာ့ ၁ ေယာက္စာ လုပ္စားမယ္ဆိုရင္ မ်ားပါတယ္။ Pumpkin Soup အတြက္ အရသာကလည္း လိုသလိုေျပာင္းလို႔ ရပါတယ္။ ဥပမာ Cream of Chicken မသံုးဘဲ Cream of Mushroom သံုးမယ္ဆိုရင္ Mushroom အရသာေလးနဲ႔ေပါ့။ ဖ႐ံုသီးနဲ႔ မႈိနဲ႔ေပါင္းလိုက္ရင္ေတာ့ နတ္ျပည္ေရာက္သြားမယ္။ ဒီ အထုပ္ေလးေတြက ျမန္မာျပည္မွာလည္း City Mart မွာ၀ယ္လို႔ရေတာ့ ဒီ Recipe က ျမန္မာျပည္မွာေရာ၊ စကၤာပူမွာေရာ၊ အေနာက္တုိင္းမွာပါ လြယ္လြယ္နဲ႔ လုပ္စားလို႔ ရတဲ့ ၀မ္းေႏြးစရာ ဟင္းခ်ိဳေလး တစ္ခြက္ပါပဲ။

4 comments:

ဘာညာ - 7/14/07, 1:48 PM

အဟစ္..
ေကာင္းလွခ်ဥ္လား။ း) အိမ္မွာလုပ္ေသာက္အံုးမွပဲ။ ဒါေပသိ ကိုအန္ဒီေျပာတဲ့ ဘာတာ ဖရံုသီးက ဒီမွာ၀ယ္လို႔ ရပါ့မလားမသိ။ း(

imaginary clouds no2 - 7/14/07, 3:15 PM

ဘယ္ဟာ ကို အၾကိဳက္ဆံုးလဲဆိုတာ ေၿပာရခက္တယ္ ။ မိသားစု ကို ေတာ့ ကလစ္ လုပ္လိုက္တယ။္ ။ ေကာင္းတာေတြ က အေရးအသားေတြ အားလံုးထဲမွာ ေရာေနတာလို႔ထင္တယ္။ ဟင္း ခ်က္နည္း အေရးအသားထဲမွာ စတတ္တာ စု ။ အင္တာနက္ေပၚ က နည္းေတြအမ်ားၾကီးထဲက သင့္ေလ်ာ္တာတစ္ခု ေရြးပံု ။ စမ္းပံု စသၿဖင့္။။။။။အကုန္ ေရာေနွာေနတာလို႔ထင္တယ္

Andy Myint - 7/14/07, 4:29 PM
႐ိုး႐ိုး ဖ႐ံုသီးနဲ႔လည္း ေကာင္းပါတယ္။ အေရာင္ပိုလွတယ္။ အနံ႔ နည္းနည္း ပိုျပင္းတယ္။ ႏြားႏို႔ မ်ားမ်ားထည့္လိုက္ေပါ့.. အဟဲ။
Ko Tian - 7/14/07, 7:11 PM

ဂြတ္ထ ဂြတ္ထ, ေကာင္:ေလွာင့္ေတ: ေကာင္:ေလွာင့္ေတ:,

Post a Comment

Many thanks for dropping a comment…

Film


Files