Thursday, August 02, 2007

အေမ ခ်က္တဲ့ ဘဲဥဟင္း

အေမ တစ္ေယာက္ျဖစ္ရတာ မလြယ္လွပါဘူး။ အထူးသျဖင့္ သား႐ွင္ အေမျဖစ္ရတာပါ။ အထူးသျဖင့္ သား ၄ ေယာက္ အေမျဖစ္ရတာပါ။ အထူးသျဖင့္ ထမင္း၊ဟင္း ေခ်းမ်ားတဲ့ သားေတြရဲ႕ အေမ ျဖစ္ရတာပါ။ အထူးသျဖင့္ ကၽြန္ေတာ္တို႔ အေမပါ။

ကၽြန္ေတာ္တို႔က ဟင္းကို ပါးစပ္နဲ႔လည္း စားတယ္။ သူမ်ား ခ်က္တာ မေျပာနဲ႔။ အေမ တစ္ေယာက္တည္း ခ်က္တာေတာင္ ဒီတစ္ေခါက္ခ်က္တာနဲ႔ ဟိုတစ္ေခါက္္က ခ်က္တာ အရသာ နည္းနည္း ကြာရင္သိပါတယ္။ ႏွာေခါင္းနဲ႔လည္း စားတယ္။ ဆီျပန္ဟင္းခ်က္ရင္ င႐ုတ္သီးကို က်က္ေအာင္ ဆီမသတ္ရင္ ကၽြန္ေတာ္တို႔ သိပါတယ္။ သံုးေနတဲ့ ငံျပာရည္ ေျပာင္းသြားရင္လည္း သိပါတယ္။ လံုးခ်က္တာကေတာ့ တစ္မ်ိဳးေပါ့။ မ်က္စိနဲ႔ လည္းစားတယ္။ ခံစားခ်က္နဲ႔လည္း စားတယ္။ ခံစားခ်က္နဲ႔ စားတယ္ဆိုတာ ဒီလိုပါ။ ဘဲသားလိုမ်ိဳးဆိုရင္ မႈိေျခာက္၊ ပန္းေျခာက္၊ ပဲလိပ္နဲ႔ ေပါင္းစားတာကို ႀကိဳက္တယ္။ င႐ုတ္သီးနဲ႔ အစပ္ခ်က္လည္း ႀကိဳက္တယ္။ ဘဲသားနဲ႔ ႀကံမဆိုင္နဲ႔ ဆိုရင္လည္း လိုက္ေပမယ့္ မခ်က္ၾကပါဘူး။ ဘဲသား အဆီတ၀င္း၀င္းေလးက ႀကံမဆိုင္လို အေရာင္မထြက္ မလွမပနဲ႔ ေမႊးလည္း မေမႊးတဲ့ ဟာနဲ႔ဆိုရင္ မလိုက္ဖက္ပဲ ဘဲသားဂုဏ္ငယ္ ဂုဏ္ေပ်ာက္မွာ စိုးလို႔ မခ်က္ခိုင္းတာပါ။ အဲဒီလို သားေတြပါ။

ဘဲဥဟင္းကေတာ့ ျမန္မာျပည္မွာ ေစ်းလည္း သက္သာ၊ စားလိုလည္း ၿမိန္၊ ခ်က္ရတာလည္းလြယ္၊ ဟင္း Quota ခြဲတာလည္း လြယ္တယ္။ တစ္ေယာက္တစ္လံုးဆိုလည္း တစ္လံုး။ တစ္ျခမ္းဆိုလည္း တစ္ျခမ္း။ အဲလိုဆိုေတာ့ ကၽြန္ေတာ္တို႔လို အိမ္မွာလည္း အေတာ္ပဲေလ။ ဘဲဥဟင္းခ်က္ရင္ အေမက တစ္ေခါက္ကို တစ္မ်ိဳးခ်က္ပါတယ္။ ပထမတစ္ေခါက္ ၾကက္သြန္နီမ်ားမ်ားကို ဆီနည္းနည္းနဲ႔ သတ္ၿပီး မန္က်ည္းရည္ေလးနဲ႔ ၿမိတ္မဆလာေလးနဲ႔ အရည္သြက္သြက္ ဘဲဥခ်ဥ္ရည္ဟင္း ခ်က္ပါတယ္။ (ေသာက္စားလို႔ေတာ့ မရဘူးေပါ့။ ဒီနည္းနဲ႔ ဒီမွာ ဂဏန္းခ်က္စားဖူးပါေသးတယ္။) ပုန္းရည္ႀကီးသုတ္နဲ႔ဆို သိပ္ႀကိဳက္ပါတယ္။ ေနာက္တစ္ေခါက္ခ်က္ရင္ ဆီမ်ားမ်ားသတ္ၿပီး ခရမ္းခ်ဥ္သီး ျပဳတ္ထားတာကို အခြံခြာ ေခ်ထည့္ၿပီး မဆလာနည္းနည္း (ဒါမွမဟုတ္ မထည့္ဘဲ) ဘဲဥဆီျပန္ ခ်က္ပါတယ္။ ဟင္း႐ြက္ေၾကာ္နဲ႔ လိုက္ပါတယ္။ ပထမနည္းကေတာ့ ပိုစားၿမိန္ေပမယ့္ ဗိုက္ေတာ့နည္းနည္း ပြတာေပါ့။ ဒါေပမယ့္ တစ္ေခါက္ကို တစ္မ်ိဳး ေျပာင္းခ်က္မွ၊ ႏို႔မို႔ဆိုရင္ ကၽြန္ေတာ္တို႔က ႀကိဳက္ေပမယ့္ ဟင္းတစ္မ်ိဳးကို ခ်က္တာနည္းနည္း စိတ္သြားရင္ ဟင္.. လာျပန္ၿပီ ဒီဟင္းပဲဆိုၿပီး ေျပာေတာ့မွာကို အေမက သိေနတယ္ေလ။

ဘယ္လိုခ်က္ခ်က္ ဘဲဥကို ျပဳတ္ၿပီး အခြံခြာၿပီးရင္ ဆီထဲမွာ နည္းနည္း ေၾကာ္လိုက္ပါတယ္။ အျပင္အခြံေလးေတြက ေၾကာ္ထားေတာ့ တစ္မ်ိဳးေလးေပါ့။ ညီအငယ္ဆံုးက အဲဒီလိုမွ ႀကိဳက္တာေလ။ ကၽြန္ေတာ္က အဲဒီလို ေႀကာ္လိုက္ရင္ မႀကိဳက္ေတာ့ ကၽြန္ေတာ့္အတြက္က ဒီအတိုင္း အျပဳတ္ပါပဲ။ အျပဳတ္ကိုမွ တျခမ္းျခမ္းထားရင္ ဘဲဥ အႏွစ္ေတြ ထြက္က်မွာစိုးေတာ့ အလံုးလိုက္ ထားပါတယ္။ အလံုးလိုက္ကိုမွ အရသာမ၀င္မွာ စိုးလို႔ ဓါးနဲ႕ မႊန္းထားပါတယ္။ ဒါမွ ဟင္းအႏွစ္ေတြ ၀င္ၿပီး အရသာ ႏွံ႔မွာေလ။ ဒီထက္ အရသာ ခပ္ျပင္းျပင္း ႀကိဳက္တဲ့ အစ္ကိုအႀကီးဆံုးက ႏွစ္မ်ိဳးစလံုး မႀကိဳက္ဘူးဆိုေတာ့ သူ႔အတြက္ ဘဲဥကို ပြေနေအာင္ ေခါက္ၿပီး ေၾကာ္ထားရပါတယ္။ ဟင္းခ်က္ေတာ့မွ ဘဲဥေခါက္ေၾကာ္ကို ထည့္ၿပီး ခ်က္ပါတယ္။ သိတဲ့အတိုင္းပဲ ဘဲဥက ေခါက္ေၾကာ္ထားေတာ့ အထဲမွာ ပြၿပီး အေခါင္းေပါက္ေလးေတြနဲ႔ဆိုေတာ့ ဟင္းအရည္ေတြက အထဲကို စိမ့္၀င္ေနေတာ့ တစ္ကိုက္ကုိက္လိုက္ရင္ တစ္ကိုက္ အရသာေတြက ပါလာပါတယ္။ ႏို႔ၫွာကေတာ့ အိမ္မွာ ေခ်းလည္းမမ်ားဘူး၊ ဟိုဟာခ်က္ ဒီဟာခ်က္လည္း မေျပာဘူး။ ဒီလိုပဲ။ သူႀကိဳက္ရင္ အသားကုန္စားတယ္။ သူမႀကိဳက္ရင္ လွည့္မၾကည့္ဘူး။ အဲဒီေတာ့ ဟင္းအိုး တစ္မ်ိဳးထဲမွာ ဘဲဥက သံုးမ်ိဳး ျဖစ္သြားပါတယ္။ အဲဒါကိုမွာ တစ္ခါတစ္ေလ ညီအငယ္ဆံုးက ထြင္ၿပီး ဘဲဥကို Half-Fried ေၾကာ္ထားတာ ထည့္ခ်က္ခိုင္းေသးတယ္။ ဒါေပမယ့္ သိပ္စားမေကာင္းေတာ့ ဒီလိုေတာ့ သိပ္ မခ်က္ျဖစ္ပါဘူး။ ဒီေလာက္လြယ္တဲ့ ဘဲဥဟင္းလည္း ေခ်းမ်ားတဲ့ သားေတြနဲ႔၊ အလိုလိုက္တဲ့ အေမနဲ႔ေတြ႔ေတာ့ ၾကာၾကာခ်က္လိုက္ရပါတယ္။

(ဘဲဥဟင္းမွ မဟုတ္ပါဘူး။ ငါးဖယ္ငါးဆုပ္ခ်က္ရင္လည္း ဒီလိုပါပဲ။ ကၽြန္ေတာ္က ငါးဆုပ္လံုးကို မေၾကာ္မွ ေမႊးတယ္၊ ႏူးညံ့တယ္ဆိုေပမယ့္ အစ္ကိုႀကီးက ဒီအတိုင္းဆိုရင္ ၫွီလို႔ဆိုၿပီး ေၾကာ္ၿပီး ျပန္ခ်က္တာကိုမွာ စားတယ္ဆိုေတာ့ ငါးဆုပ္ဟင္းကလည္း 2 in 1 ပါပဲ။)

13 comments:

imaginary clouds no2 - 8/2/07, 1:31 AM

ဂဏန္းခ်က္စားတယ္ဆိုတာ ကို နဲနဲ ဝင္ေၿပာမယ္ဗ်ာ ။ ဂဏန္းက ေရာင္းတဲ႔ အခ်ိန္မွာ အရွင္ေတြဆိုေတာ႔ ၿမန္ၿမန္ေသပါေစလို႔ ဆုေတာင္ရမလိုၿဖစ္တယ္။ ဒါလဲ မမုိက္ေသးဘူး။ တစ္ေကာင္ ။ ႏွစ္ေကာင္ ပဲ က်န္ေနရင္ေတာ႔ ဒီဝင္ (စိတ္က်ၿပီး ) ၿပီး ေရွာဖို႔မ်ားသြားၿပီေလ ။ အဲဒိ အခ်ိန္က်မွ ဝယ္ရတယ္ဗ်ာ ။

Andy Myint - 8/2/07, 1:39 AM
အဲလိုလား... ဒီ၀င္ၿပီး ေသသြားတဲ့ ဂဏန္းဆိုတာ ႐ွိေသးတယ္ကိုး။ အဲလို ဂဏန္းလား မသိဘူး ကၽြန္ေတာ္တို႔ ၀ယ္ခ်က္တာ။ ေတာ္ေသးတယ္ လတ္လို႔။ ေဂ်၀င္ၿပီး ေသတဲ့ ဂဏန္းဆိုရင္ေတာ့ လတ္မွာ မဟုတ္ဘူး။ မေသခင္ကတည္းက ပုတ္ေနၿပီ။
N3 - 8/2/07, 2:04 AM

ဘဲဥခ်ဥ္ဟင္း ၾကိဳက္တယ္.. ဆီျပန္ဟင္းလည္းၾကိဳက္တယ္။ ဘဲဥဟင္း မစားရတာ အေတာ္ၾကာၿပီ.. ၆ ႏွွစ္၊ ၇ ႏွစ္ ေလာက္ရွိၿပီ။ ၾကက္ဥဟင္းေတာ့ စားရပါတယ္။ ၾကက္ဥပဲျဖစ္ျဖစ္၊ ဘဲဥပဲျဖစ္ျဖစ္ ဘယ္လိုခ်က္ခ်က္ အရင္ ျပဳတ္၊ တျခမ္းျခမ္း ျပန္ေက်ာ္ၿပီးခ်က္မွ စားတယ္။ မဟုတ္ရင္ မစားဘူး။ ညွီတယ္လို ့ထင္လုိ ့ပါ။ အိပ္ခါနီး ဘေလာ့ေတြ ၀င္ဖတ္တာ၊ ဒီပိုစ့္ဖတ္ၿပီး ဘဲဥဟင္းနဲ ့ ထမင္းစားခ်င္လာၿပီ။ ဗိုက္ဆာလိုက္တာ။ အိမ္ကို ဖုန္းဆက္ရင္ ဘဲဥဟင္း စားခ်င္တယ္လို ့ ေျပာထားမယ္။ ဒါမွ ေနာက္္တစ္ႏွစ္ျပန္ရင္ အေမက သတိတရ ခ်က္ေက်ြးမွာ။

P.S ငါးဖယ္ငါးဆုပ္ဆိုလည္း ေၾကာ္ၿပီးခ်က္မွ ၾကိဳက္တယ္။ ငါဖယ္မဟုတ္ပဲ တျခားငါးကိုျခစ္ထားတာ ဆိုရင္ ေၾကာ္ၿပီးျပန္ခ်က္လည္း မစားဘူး .. :D ..

Andy Myint - 8/2/07, 11:18 AM
ဟုတ္တယ္ ညီမ….. ျမန္မာျပည္ျပန္ရင္ စားမယ့္အထဲမွာ ဘဲဥဟင္းလည္း ပါတယ္။ ၾကက္ဥဟင္းက စားရတာ ေပါ့လို႔။
Tun Myo Hlaing - 8/2/07, 3:11 PM

Wow...another delicious dish. LOL man whenever I read your post about making food, that make me hungry than ever. :D

ဂ်စ္တူး - gyit_tu - 8/2/07, 11:18 PM

ကိုအန္ဒီေရ.. ဒီပို့စ္ကို ေန့လည္ထဲက အလုပ္ကေန google reader နဲ့ feed ယူျပီး ဖတ္ေတာ့ ၊ ဖတ္ရင္း ျပံဳးမိေသး ။ ခုမွပဲ တေခါက္ထပ္၀င္ျပီး ကြန္မန့္ေရးတာ ။

ကိုအန္ဒီ ဒီပို့စ္မွာ ေရးတာ ၾကိဳက္သြားျပီ ။ ကိုအန္ဒီ တကယ္ စာေရးေကာင္းသည္ ။ အိမ္မွာလည္း က်မနဲ့ ေမာင္ေလးက အဲလိုပဲ.. ဟင္းခ်ီးမ်ားတယ္ ။ ဘဲဥေက်ာ္ရင္.. သူက half-boiled ကို အထဲက မက်က္မွ ၾကိဳက္တယ္ ၊ က်မက အထဲက က်က္မွ ။ သူက မဆလာ ၾကိဳက္တယ္ ၊ က်မက လံုး၀မစားဘူး ။

ဒါေပမယ့္ ဘဲဥဟင္းကို ဘဲဥ ပံုစံ ၃ မိ်ဳးနဲ့ မခ်က္ဖူးဘူး ။ အဟား စံပဲ စံပဲ လို့ ေျပာရေတာ့မယ္ရွင္ ။

Andy Myint - 8/3/07, 12:03 AM
အလိုလိုက္တဲ့ မိဘနဲ႔ဆို ဂ်ီးမ်ားႏိုင္ၾကတာေပါ့။ ဟုတ္တယ္.. လူေတြက ဘဲဥ/ ၾကက္ဥေႀကာ္ဆို တစ္ေယာက္နဲ႔ တစ္ေယာက္ အႀကိဳက္မတူဘူး။ ကိုယ္ႀကိဳက္တာ ကိုယ္သိတာကိုက ေတာ္လွၿပီေလ။ အေနာက္တိုင္းမွာေတာ့ မနက္စာ ၾကက္ဥကို အေႀကာ္၊ အျပဳတ္၊ အက်က္၊ မက်က္တက်က္၊ အေမႊ (Scrambled)၊ အေခါက္ (Omelet)၊ ဆားထည့္မလား၊ င႐ုတ္ေကာင္းထည့္မလား၊ အႏွစ္ထုတ္ၿပီးသားလား စသည္ စသည္ မ်ိဳးစံုေနေအာင္ ႐ွိတာကိုး။ Julia Robert ပါတဲ့ Runaway Bride ႐ုပ္႐ွင္ထဲမွာ ေျပာတာကို သတိရေသးတယ္။ You're so lost, you don't even know what kind of eggs you like. တဲ့။
Myo Kyaw Htun - 8/3/07, 2:49 AM

ဒီမွာေတာ့ ဘဲဥခ်ဥ္ဟင္းလဲ စားျဖစ္တယ္။ ဘဲဥ ဆီျပန္ဟင္းလဲ စားရတယ္။ တစ္ပါတ္ကို ႏွစ္ရက္ေလာက္ေတာ့ စားျဖစ္တယ္။ ငါးဖယ္ကိုေတာ့ ျပဳတ္ၿပီး မန္က်ဥ္းခ်ဥ္စပ္ေဆာ့ ေလးနဲ႕ တို႕လိုက္ ထမင္းစားလိုက္ အဲ့ဒါ့ေတာ့ ႀကိဳက္တယ္။ ငါးဖတ္ဆုပ္ဟင္းေတာ့ သိပ္မႀကိဳက္ဘူး။

ဒီပို႕စ္ျမင္ေတာ့ အိမ္မွာစားရတာကို သတိရတယ္။ :(

Andy Myint - 8/3/07, 11:34 AM
ငါးဖယ္ကို ျပဳတ္စားေတာ့ နည္းနည္း မၫွီဘူးလား။ ေကာ္ေတြဘာေတြပါတဲ့ ငါးဖယ္လံုးဆိုရင္ေတာ့ ေကာင္းမွာပါ။
Myo Kyaw Htun - 8/5/07, 2:06 AM

အစ္ကို ကၽြန္ေတာ့္ စိတ္ထဲ မညီွဘူး။ ငါးဖယ္ခ်က္ၾကေတာ့ ညွီတယ္လို႕ ထင္ေနတယ္။ ငါးဖယ္က ေျပာင္းျပန္ ဆိုတာ ဒါလား မသိဘူး :D

pandora - 8/7/07, 12:34 AM

(အစ္ကို ကၽြန္ေတာ့္ စိတ္ထဲ မညီွဘူး။ ငါးဖယ္ခ်က္ၾကေတာ့ ညွီတယ္လို႕ ထင္ေနတယ္။ ငါးဖယ္က ေျပာင္းျပန္ ဆိုတာ ဒါလား မသိဘူး)

ရယ္ခ်င္လိုက္တာ ဖတ္ဖတ္ေမာ
ငါးဖယ္လန္ကေျပာင္းျပန္ေျပာ
ရင္ဘတ္ေနာက္ကေက်ာ..တဲ့

အဲလိုၾကားဖူးတာပဲ.. ပိန္တာျပားတာကိုေျပာတာထင္တယ္..

စားတာကေတာ့ ဘဲဥလည္းၾကိဳက္တယ္.. ငါးဖယ္လည္းၾကိဳက္တယ္။။ ေၾကာ္ၿပီးမွခ်က္တာ ပိုၾကိဳက္တယ္.. ေျပာရင္းစားခ်င္လာၿပီ...

Anonymous - 9/5/07, 5:44 AM

Man!! It made me miss my parents!!
It is alike writting about them.

Anonymous - 11/8/07, 5:07 AM

After reading this post, I tried cooking 3 diff styles egg chin hin. Thanks a lot for your cooking sharing. Waiting to read other new cooking posts for delicious dishes . I love eating but lazy to cook. You 2 are very expert in cooking. Bravooooooo :)

Post a Comment

Many thanks for dropping a comment…

Film