Thursday, August 09, 2007

ေကာ္ျပန္႔စိမ္း

တ႐ုတ္စာေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားဟာ စားၿမိန္ေပမယ့္ အဆီမ်ားပါတယ္။ ၀ိတ္ေလွ်ာ့ခ်င္တဲ့ သူေတြအတြက္လည္း အဆင္ေျပမယ့္ လုပ္လို႔လည္းလြယ္တဲ့ တ႐ုတ္စာ တစ္ခုကေတာ့ ေကာ္ျပန္႔စိမ္းပါပဲ။ မနက္စာ စားလည္းရတယ္၊ ေန႔လည္စာ အ၀ စားလည္းရတယ္၊ ညေနစာ High Tea မွာ စားလည္းရတယ္။ ညဖက္ေတာ့ သိပ္မေကာင္းလွပါဘူး။ စကၤာပူမွာလည္း ရႏိုင္ပါတယ္။ Popiah လို႔ေခၚပါတယ္။ ဖတ္နဲ႔ လိပ္တာအျပင္ အႂကြပ္ခြက္ကေလးထဲ ထည့္စားတာလည္း ႐ွိပါေသးတယ္။

အေရးႀကီးဆံုး လိုအပ္တာကေတာ့ ေကာ္ျပန္႔ဖက္ပါ။ ျမန္မာျပည္မွာေတာ့ တ႐ုတ္တန္း သြား၀ယ္ပါတယ္။ သူတို႔ ေကာ္ျပန္႔ဖက္ လုပ္တာ ပင္ပန္းလွေပမယ့္ ၾကည့္လို႔ေတာ့ ေကာင္းပါတယ္။ ဂ်ံဳလုံးတြဲတြဲႀကီးကို လက္ႏွစ္ဘက္နဲ႔ ျပဳတ္မက်ေအာင္ ထိန္းကိုင္ၿပီး ေအာင္က ဒယ္အိုး ပူပူကို ကပ္လိုက္ရင္ ကပ္မိတဲ့ ေနရာကဟာေတြက က်က္သြားရင္ ဖက္ျဖစ္သြားပါတယ္။ တစ္ေယာက္က ဖက္ကို လိုက္ခြာေပးရပါတယ္။ ကိုင္ထားတဲ့သူကေတာ့ ဂ်ံဳလံုးႀကီးကို ျပန္မလိုက္ တျခား ဒယ္အိုးမွာ သြားကပ္လိုက္ လုပ္ေနတာပါ။ ဒီမွာေတာ့ Ready-Made ၀ယ္လို႔ရေတာ့ အဆင္ေျပပါတယ္။ States တို႔ ေအာ္ဇီတို႔ မွာလည္း ၀ယ္လို႔ရႏိုင္ပါတယ္။

ေနာက္ၿပီးေတာ့ အနည္းဆံုး ပါ၀င္ရမွကေတာ့ ေဂၚဖီ၊ မုန္လာဥနီရယ္နဲ႔ ပဲပင္ေပါက္ ပဲျပားပါ။ (ပဲ)စိမ္းစားဥ ထည့္ရင္လည္း ခ်ိဳခ်ိဳေလးနဲ႔ စားလို႔ေကာင္းပါတယ္။ မုန္လာဥျဖဴထည့္လည္း ခ်ိဳပါတယ္။ မွ်စ္နည္းနည္းကို အနံ႔သိပ္မထြက္ေအာင္ ထည့္လို႔လည္း ရပါတယ္။ ပဲျပားကို ေသးေသးစိပ္စိပ္ေလးေတြ တံုးၿပီးရင္ ထည့္ေၾကာ္ပါတယ္။ ၿပီးရင္ လွီးထားတဲ့ အ႐ြက္ေတြ ထည့္ေၾကာ္ပါတယ္။ ေပ်ာ္လြယ္တဲ့ ေဂၚဖီကိုေတာ့ ေနာက္ဆံုးမွထည့္ပါတယ္။ ပဲငံျပာရည္ က်ဲက်ဲကို ေမႊး႐ံုေလာက္ ထည့္ပါတယ္။ ဆားေတြ ဘာေတြ ထည့္ၿပီး ေၾကာ္လိုက္႐ံုပါပဲ။ အရည္နည္းနည္းပဲ က်န္ရင္ ထုပ္တဲ့ အခ်ိန္က်ရင္ အဆင္ေျပပါတယ္။ ေနာက္ၿပီး ဘဲဥ၊ ၾကက္ဥကို ေခါက္ၿပီးေတာ့ ပြေနေအာင္ ေၾကာ္ထားတာကို ႏုတ္ႏုတ္ စဥ္းထားၿပီး သပ္သပ္ဖယ္ထားပါတယ္။ အခ်ဥ္ေကာင္းေကာင္းလည္း လိုပါတယ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴပါတဲ့ င႐ုတ္ဆီကို ပဲငံျပာရည္ အျပစ္ရည္နည္းနည္းနဲ႔ ေမႊထားပါတယ္။ ၿပီးရင္ေတာ့ ဖက္ထဲကို အ႐ြက္ေၾကာ္ရယ္၊ ၾကက္ဥေၾကာ္နည္းနည္းရယ္ ထည့္လိပ္ၿပီးေတာ့ ကက္ေၾကးနဲ႔ အကြင္းေလးေတြ လွီးၿပီး ဆလတ္႐ြက္ရယ္၊ ၾကက္သြန္မိတ္ လက္တစ္ဆစ္ေလာက္ လွီးထားတာနဲ႔ စားလို႔ရပါၿပီ။

လုပ္စားလို႔လည္းလြယ္၊ Ingredient ေတြလည္း ၀ယ္လို႔ရၿပီး၊ အဆီလည္း နည္းတဲ့ အတြက္ ဒီနည္းကို လူတိုင္းသိေပမယ့္ လုပ္စားျဖစ္ေအာင္ အေမနဲ႔ သူမတို႔ေျပာတာေတြကို ေပါင္းၿပီး ေရးလိုက္ပါတယ္။

4 comments:

pandora - 8/9/07, 5:26 PM

ဂြတ္တယ္.. ခဏခဏ လုပ္စားျဖစ္တယ္.. ဂဏန္းအသားေလးပါထည့္...ဟဲဟဲ

Andy Myint - 8/9/07, 7:25 PM
ဂဏန္းေလးနဲ႔ဆိုရင္ေတာ့ တ႐ုတ္တန္း သြားစားရသလို ျဖစ္ေနမွာပဲ.. ႐ွလြတ္..
Phyo Wai Kyaw - 8/11/07, 10:56 PM

စားလို႔ေတာ့ ေကာင္းပါ၏။ စလံုးစကားနဲ႔ ေျပာရရင္ "Easy to hungry" ျဖစ္တယ္ဗ်ိဳ႕.. း)

demo - 8/19/07, 12:38 PM

ဗိုက္ဆာတာနဲ႔ လာစားသြားတယ္.. =)

Post a Comment

Many thanks for dropping a comment…

Film