Monday, January 07, 2008

နံနက္စာ - ဆီထမင္းနဲ႔ လက္ဖက္ရည္

ႏိုင္ငံျခားမွာ ေနရတဲ့ ဒုကၡေတြထဲမွာ နံနက္စာ ေကာင္းေကာင္း မစားရျခင္းလည္း ပါပါတယ္။ ရန္ကုန္မွာ ဆိုရင္ေတာ့ နံနက္စာက အင္မတန္ ေပါပါတယ္။ မုန္႔ဟင္းခါး၊ အသုတ္၊ ပလာတာ၊ အီၾကာေကြး၊ စမူဆာ၊ အေၾကာ္၊ ေကာက္ၫွင္းေပါင္း ... ေျပာရင္ေတာ့ ကုန္မွာ မဟုတ္ဘူး။ ႏိုင္ငံျခားမွာေတာ့ ဒီလို အစားအစာေတြက ကိုယ့္ဘာသာကိုယ္ လုပ္မွ စားရမွာ ဆိုေတာ့ လြယ္လြယ္နဲ႔ မလုပ္စား ျဖစ္ပါဘူး။ နံနက္ဆို ႐ံုးသြားဖို႔ေတာင္ အႏိုင္ႏိုင္ဆိုေတာ့ ေပါင္မုန္႔နဲ႔၊ ေခါက္ဆြဲျပဳတ္ စားရဖို႔ အတြက္ေတာင္ အခ်ိန္ မနည္း ေပးရပါတယ္။ သူတို႔ နံနက္ စာေတြကလည္း ေတာ္႐ံုတန္႐ံု ၀ယ္မစားျဖစ္ပါဘူး။ စေန၊ တနဂၤေႏြမွပဲ ကိုယ္ စားခ်င္တာ ေလးေတြ လုပ္စားျဖစ္ပါတယ္။

အလြယ္ လုပ္စားျဖစ္တာကေတာ့ ဆီထမင္းပါ။ ဆီထမင္းက ပုံမွန္နည္းနဲ႔ လုပ္စားမယ္ဆို နည္းနည္း ခက္ပါတယ္။ ပံုမွန္ နည္းက ဒယ္အိုးထဲမွာ ၾကက္သြန္နီေတြကို နႏြင္းမႈန္႔နဲ႔ ဆီသတ္၊ ဆန္ေတြထည့္၊ ေရနည္းနည္း ထည့္ၿပီး ခ်က္၊ ႏွပ္ထား။ ခ်ိဳးရရင္ တစ္ဖက္ကို လွန္ေပး။ အဲဒီလို ခ်က္ရတာပါ။ အေျပာလြယ္ေပမယ့္ တကယ္လုပ္ရင္ အခ်ိန္ေပးရပါတယ္။ အခု ကၽြန္ေတာ္တို႔ လုပ္စားတာက အလြယ္နည္းပါ။ ေကာက္ၫွင္းကေတာ့ တ႐ုတ္ဆိုင္မွာ ၀ယ္ၿပီး နံႏြင္းမႈန္႔ကေတာ့ ကုလားဆိုင္မွာ ၀ယ္တာပါ။ ကၽြန္ေတာ္တို႔က Rice Cooker ထဲ ထည့္ခ်က္တာပါ။ မခ်က္ခင္ ေကာက္ၫွင္းကို ေရေဆးၿပီး ေရက Rice Cooker မွာပါလာတဲ့ ခြက္နဲ႔ ေကာက္ၫွင္း ၃ ခြက္ဆို ေရ ၂ ခြက္ခြဲ ထည့္ပါတယ္။ ေကာက္ၫွင္း ၃ ခြက္ အတြက္ ဆီကို စားပြဲတင္ဇြန္း ၅ ဇြန္း ထည့္၊ ဆား၊ နႏြင္း သင့္႐ံုထည့္ၿပီး ၾကက္သြန္ဥနီ ၁ လံုးကို အစိတ္ႀကီးႀကီး လွီးထည့္ပါတယ္။ သမသြားေအာင္ ေရာေမႊၿပီးေတာ့ ထမင္း ခ်က္သလိုပဲ ခ်က္ထားလိုက္႐ံုပါပဲ။ ဒီလိုဆိုရင္ ဆီထမင္းကို အလြယ္ လုပ္စားလို႔ ရပါတယ္။

ပဲျပဳတ္အတြက္ စားေတာ္ပဲ မေတြ႕တာနဲ႔ Green Pea ကို သံုးပါတယ္။ (Baking) ေဆာ္ဒါနဲ႔ ေရ ၁၀ နာရီေလာက္ စိမ္ထားပါတယ္။ စိမ္ထားၿပီးေတာ့ စုန္းျပဴးေတြ (က်စ္ၿပီး မပြဘဲ က်န္ေနတဲ့ ပဲလံုးေလးေတြ) ကို ေ႐ြးၿပီး ပစ္လိုက္ပါတယ္။ ၿပီးေတာ့ ဆန္ကာထည့္ ထည့္ၿပီး အေပၚက ပိတ္ပါးကို ေရဆြတ္ အုပ္ၿပီး ေရျဖန္းေပးထားပါတယ္။ ပန္းကန္းေဆး ေဘစင္ထဲ ထည့္ၿပီး ေရပိုက္ေခါင္းကေန ေရစက္ ေသးေသးေလးေတြ ခ်ထားပါတယ္။ အဲဒီလိုမ်ိဳး တစ္ေန႔နဲ႔ တစ္ည ထားပါတယ္။ ၿပီးေတာ့မွ Rice Cooker ထဲထည့္၊ ပဲအေပၚမွာ ေရ လက္တစ္ဆစ္ေလာက္ ထည့္ၿပီး ေရခမ္းျပဳတ္ပါတယ္။ က်က္ခါနီးမွာ ထန္းလ်က္ (ဒါမွမဟုတ္ ၀ယ္လို႔ လြယ္တဲ့ သၾကားၫို) နည္းနည္း၊ ဆားနည္းနည္း ထည့္လိုက္ပါတယ္။ ေရခမ္းသြားလို႔္ ထမင္းအိုးက ပိတ္သြားရင္ အေနေတာ္ ျဖစ္လား ၾကည့္ၿပီး မာေနေသးတယ္ ထင္ရင္ ေရနည္းနည္း ထည့္ၿပီး ထပ္ျပဳတ္လို႔ရပါတယ္။ ပဲျပဳတ္ကို ညကတည္းက ျပဳတ္ၿပီး စားခါနီးက်မွ ပဲဆီစိမ္းနဲ႔၊ ဆားနဲ႔ထည့္ပါတယ္။ ပဲျပဳတ္ေတြကို နည္းနည္း ေက်သြားေအာင္ ေခ်လိုက္လည္း ရပါတယ္။ အလံုးလိုက္ စားလည္း စားေကာင္းပါတယ္။ ပဲျပဳတ္ကေတာ့ နံနက္ဆို ျမန္မာျပည္မွာ ေရာင္းတဲ့ ပဲျပဳတ္ေလာက္ စားမေကာင္းေပမယ့္ မဆိုးပါဘူး။ စကၤာပူမွာဆိုရင္ေတာ့ ပဲျပဳတ္က သြား၀ယ္လို႔ လြယ္ပါတယ္။

ကၽြန္ေတာ္တို႔ အတြက္ေတာ့ ဆီထမင္းနဲ႔ အလိုက္ဖက္ဆံုး ကေတာ့ ပုစြန္ေျခာက္ေၾကာ္ပါ။ (ဆီထမင္းကို သရက္သီးမွည့္နဲ႔ စားရင္ အလြန္ လိုက္ဖက္တယ္လို႔ ဖတ္ဖူးေပမယ့္ တစ္ခါမွေတာ့ မစားၾကည့္ဖူးေသးပါဘူး) ပုစြန္ေျခာက္ အေကာင္ေသးေတြကို ေရ ခဏစိမ္ထားၿပီး အေကာင္ပ်က္႐ံုေလာက္ ႀကိတ္စက္ထဲမွာ ႀကိတ္ပါတယ္။ ၾကက္သြန္နီကို လွီးၿပီး ေ႐ႊေရာင္သမ္းလာတဲ့ အထိ ေၾကာ္ၿပီး ပုစြန္ေျခာက္ေတြ ထည့္လိုက္ပါတယ္။ အားလံုးကို ႂကြတ္သြား ေျခာက္သြားတဲ့ အထိ ေၾကာ္ၿပီး က်က္ခါနီးမွာ ပုစြန္ေျခာက္က ဆားေပါ့ဆို ဆားနည္းနည္း ထပ္လို႔ ရပါတယ္။ ဆီထမင္း ခ်က္ေနတဲ့ အခ်ိန္မွာ ေစာင့္ရင္း ပုစြန္ေျခာက္ ေၾကာ္လို႔ ရပါတယ္။ ရန္ကုန္မွာတုန္းက ငါးေႁမြထိုး ေျခာက္ေလးေတြကို ပဲဆီ စမ္းၿပီး ဆီထမင္းနဲ႔ စားတာလည္း ေကာင္းပါတယ္။ အုန္းသီးဖတ္ေလးေတြကို ေႀကာ္ထားတာနဲ႔ လည္း စားၾကပါတယ္။

ဆီထမင္းနဲ႔ ေနာက္ထပ္ လိုက္ဖက္တာ တစ္ခုကေတာ့ လက္ဖက္ရည္ ခ်ိဳဆိမ့္ပါ။ လက္ဖက္ရည္ကေတာ့ ကၽြန္ေတာ့္ အႀကိဳက္ပါပဲ။ သူမလည္း ကၽြန္ေတာ္နဲ႔ ေပါင္းၿပီး လက္ဖက္ရည္ ႀကိဳက္တတ္လာပါၿပီ။ ႏုႏုရည္(အင္း၀)ရဲ႕ ကုန္စိမ္းသည္ေတြလို႔ ေ၀လီေ၀လင္း ေနမတက္ခင္မွာ စားတဲ့ မုန္႔ဟင္းခါးနဲ႔ လက္ဖက္ရည္ ခ်ိဳဆိမ့္ ျပစ္ျပစ္ဟာ ကၽြန္ေတာ္တို႔ရဲ႕ အႀကိဳက္နဲ႔ တူပါတယ္။ ဆိုင္မွာ ေသာက္ရင္ေတာ့ က်ဆိမ့္ ေသာက္ပါတယ္။ အိမ္ေထာင္မက်ခင္က အိမ္မွာ မိန္းမဆိုလို႔ အေမ တစ္ေယာက္တည္း ႐ွိၿပီး က်န္တဲ့ ေယာက္်ားေတြ အကုန္လံုးက လက္ဖက္ရည္ေသာက္လို႔ အိမ္မွာပဲ အေမက ႏွပ္ၿပီး ေဖ်ာ္ေပးပါတယ္။ အဲဒီတုန္းက ႐ွမ္းေတာင္တန္း လက္ဖက္ေျခာက္ပါ။ ေနာက္မွ စိုး၀င္း လက္ဖက္ေျခာက္တို႔ ဘာတို႔ ၀ယ္ျဖစ္တာပါ။ အခုေတာ့ လက္ဖက္ေျခာက္က Lipton က Loose Tea ကို သံုးပါတယ္။ တစ္ထုပ္စီ ထုပ္ထားတာမ်ိဳး မဟုတ္ပါဘူး။ စကၠဴ အထုပ္ႀကီး တစ္ထုပ္ထဲမွာပါ။ အျပင္ကေတာ့ စကၠဴဗူးနဲ႔ေပါ့။

ႏွစ္ေယာက္စာဆို၊ စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ ဇြန္းေမာက္ေမာက္ ကို ေရ ႏွစ္ခြက္ခဲြေလာက္နဲ႔ ႏွပ္ထားပါတယ္။ ေရပြက္လာရင္ မီးေလွ်ာ့ၿပီး ႏွပ္ထားပါတယ္။ ေရဆူခါစမွာ ထြက္တဲ့ အနံ႔က စိမ္းပါတယ္။ ေနာက္နည္းနည္း ၾကာလာရင္ အနံ႔ေျပာင္းသြားပါလိမ့္မယ္။ အဲဒီလို အနံ႔ေျပာင္းသြားလည္း ခဏ ထားထားပါဦး။ လက္ဖက္ေျခာက္ မနပ္ရင္ ေသာက္လို႔ မေကာင္းပါဘူး။ ႏွပ္တာ ၾကာလို႔ က်သြားရင္ေတာ့ ေရေႏြး ျပန္ေရာလို႔ ရပါတယ္။ ဆားေလး လက္တစ္ဖ်စ္ေလာက္ ထည့္ႏွပ္ရင္ ရပါတယ္။ အခ်ိဳေလးၿပီး ေလအရမ္း မခ်ဳပ္ေတာ့ပါဘူး။ လက္ဖက္ေျခာက္ေတြကို စစ္လုိက္ၿပီး သၾကားနည္းနည္း၊ ႏို႔ဆီမ်ားမ်ား ထည့္ၿပီး ေဖ်ာ္ပါတယ္။ အရမ္းခါးေနရင္ ေရေႏြးေရာပါတယ္။ အေရာင္ကို ၾကည့္ရင္ အရသာကို သိႏိုင္ပါတယ္။ အုတ္ခဲေရာင္ ရင့္ရင့္ဆို ခါးပါတယ္။ ႏို႔ဆီ မ်ားမ်ားထည့္ေလ အေရာင္ေဖ်ာ့ေလပါ။ ႏို႔စိမ္း ထည့္ခ်င္ လည္းရပါတယ္။ ကၽြန္ေတာ့္ အတြက္ေတာ့ လက္ဖက္ရည္ဆို ႏို႔ဆီနဲ႔ လိုက္ၿပီး၊ ေကာ္ဖီဆိုရင္ Creamer (Coffee-mate) နဲ႔ ႀကိဳက္ၿပီး ႏို႔ပူပူကေတာ့ မိုင္လို ထည့္ေဖ်ာ္လို႔ အေကာင္းဆံုးပါ။

စကၤာပူမွာလည္း လက္ဖက္ရည္ ေတာ္ေတာ္ ေသာက္ၾကပါတယ္။ လက္ဖက္ရည္ကို မ်ိဳးစံု ေသာက္ၾကပါတယ္။ သူတို႔ အေခၚအေ၀ၚေတြလည္း မွတ္ထားရပါေသးတယ္။ ကၽြန္ေတာ္က က်က် ေသာက္ခ်င္ေတာ့ ေတးေကာင္ (ေကာင္းဆိုတာ ျပစ္ျပစ္ပါ) မွာေသာက္ပါတယ္။ တ႐ုတ္ အဖိုးႀကီးေတြက အက်ရည္ခ်ည္းပဲ ေသာက္ေလ့ ႐ွိပါတယ္။ သူတို႔ ေသာက္တာက ေတးေအာ တဲ့။ ႐ံုးက တ႐ုတ္ေတြကေတာ့ ေတးပိန္း ေသာက္ပါတယ္။ ေရခဲနဲ႔ ေဖ်ာ္ထားတဲ့ လက္ဖက္ရည္ေအးေပါ့။ အမ်ိဳးသမီးတစ္ေယာက္ကေတာ့ ေတစီး (Teh C) ေသာက္ပါတယ္။ ႏို႔စိမ္းနဲ႔ ခ်ည္းပဲ ေဖ်ာ္ထားတာပါ။ အႀကိဳက္ဆံုးကေတာ့ မေလးေတြ ေဖ်ာ္တဲ့ ေတးတာေရး (Teh Tarek)။ ရန္ကုန္မွာ ႐ွယ္ေတြ မေပၚခင္တုန္းက ေဖ်ာ္သလို ခြက္ႀကီးထဲ ထည့္ၿပီး အေပၚေအာက္ ဆြဲတာပါ။ Tarek ဆိုတာကလည္း မေလးလို ဆြဲတာပါ။ လက္ဖက္ရည္ က်က်ကို ႏို႔ဆီ၊ ႏို႔စိမ္းနဲ႔ ေဖ်ာ္ၿပီး ဆြဲလိုက္ရင္ အျမဳတ္ေတြနဲ႔ နည္းနည္း ထလာၿပီး ေသာက္လို႔ ေကာင္းပါတယ္။ စကၤာပူ ၀န္ႀကီးခ်ဳပ္ ကိုယ္တိုင္ မိန္႔ခြန္းထဲ ထည့္ေျပာတဲ့ ေတးတာေရးပါ။ ေလာ္ပါဆတ္ (Lau Pa Sat) မွာ ညဖက္ ေတးတာေရး ေရာင္းတဲ့သူကလည္း ၀န္ႀကီးခ်ဳပ္နဲ႔ တြဲၿပီး ဓါတ္ပံု ႐ိုက္ထားတာကုိ အႀကီးခ်ဲ႕ၿပီး ဆိုင္မွာ ခ်ိတ္ထားတယ္။ ဘာပဲ ျဖစ္ျဖစ္ ေတးတာေရးကိုေတာ့ ႀကိဳက္တယ္။

ရန္ကုန္မွာ ေနာက္ပိုင္း ေဖ်ာ္နည္း တစ္မ်ိဳးကေတာ့ အေပၚမွာ ေျပာခဲ့သလို ေဖ်ာ္ၿပီးမွ အိုးႀကီးထဲ ထည့္ၿပီး ျပန္ေႏႊးထားတာပါ။ နည္းနည္း ၾကာေတာ့ အေပၚမွာ မလိုင္ေတြ တက္လာပါတယ္။ ဒါကိုပဲ ဆိုင္မွာ သူငယ္ခ်င္းေတြနဲ႔ ဇိမ္ခံေသာက္ၾကတာကို မွတ္မိပါေသးတယ္။ ႐ံုးမွာေတာ့ အိပ္ငိုက္ေျပေအာင္ Green Tea ကို ေရေႏြးနဲ႔ ေသာက္ပါတယ္။ စတိုင္ေပါ့။ Green Tea ေသာက္တာ ဘာအတြက္ ေကာင္းတယ္၊ ညာအတြက္ ေကာင္းတယ္ဆိုၿပီး။ သူမကလည္း လက္ဖက္ရည္ၾကမ္း အရမ္း ေသာက္တတ္လို႔ ကိုယ္၀န္ေဆာင္စဥ္မွာ ေသာက္ရင္ အူက သံဓါတ္ စုပ္တာ နည္းေစလို႔ ေပးမေသာက္ပါဘူး။ အေမရိကားမွာေတာ့ Restaurant ေတြမွာဆို Iced Tea ကို ဖန္ခ်ိဳင့္ ႀကီးေတြနဲ႔ သံပုယိုသီး အကြင္းလိုက္ တည္ခင္းပါတယ္။ Cola ေသာက္တာ သၾကားမ်ားတယ္ဆိုၿပီး Iced Tea ေသာက္ၾကပါတယ္။ မထူးပါဘူး Pokka ကထုတ္တဲ့ Iced Tea ေတြကလည္း ေသာက္ၿပီးရင္ လည္ပင္းမွာ ခၽြဲၿပီး က်န္ခဲ့ပါတယ္။ အေမရိကားမွာ ေတြ႕ဖူးတဲ့ မန္ေနဂ်ာ ေတာ္ေတာ္ မ်ားမ်ားက Snapple ကထုတ္တဲ့ Iced Tea ပုလင္းပုေလးေတြ ကိုင္ကိုင္ၿပီး ေသာက္ၾကပါတယ္။ စကၤာပူမွာတုန္းက အထက္က Director ကလည္း အၿမဲတမ္း ေသာက္ေနတာပဲ။ Snapple က အရသာကိုေတာ့ ကၽြန္ေတာ္လည္း ႀကိဳက္ပါတယ္။ မခၽိဳလြန္းဘဲ ခၽြဲလည္း မခၽြဲပါဘူး။ မန္ေနဂ်ာဂိုက္ေပါက္ေအာင္ေတာ့ တစ္ေန႔ကို ႏွစ္ပုလင္း သံုးပုလင္း မေသာက္ႏိုင္ပါဘူး။

ေရးေကာင္းေကာင္းနဲ လက္ဖက္ရည္ ဋီကာေတာင္ ျဖစ္ေတာ့မယ္။ တကယ္ကေတာ့ မနက္စာ ေကာင္းေကာင္းေလးကို ေ၀မွ်ခ်င္တာပါ။ ဆီထမင္းနဲ႔ ပဲျပဳတ္၊ ဆီထမင္းနဲ႔ ပုစြန္ေျခာက္ေၾကာ္၊ ပုစြန္ေျခာက္ေၾကာ္ ငန္ငန္ေလးနဲ႔ လက္ဖက္ရည္ ဆိမ့္ဆိမ့္ေလးဟာ စေန၊ တနဂၤေႏြမွာ နံနက္စာ လုပ္စားလို႔ ေကာင္းတာေလးေတြပါ။ ပဲျပဳတ္ကလြဲရင္ က်န္တာေတြက အခ်ိန္ သိပ္မေပးရဘဲ အလြယ္ လုပ္ႏိုင္တဲ့ ျမန္မာျပည္ အလြမ္းေျပ နံနက္စာေလးေတြပါ။

16 comments:

imaginary clouds no 2 - 1/8/08, 1:00 AM

တီးအက္ေဆးေပါ႔ဗ်ာ ။ က်ေနာ္ေတာ႔ ေလာေလာဆယ္ ေတးအာေလး နဲ႔ ေကာ္ဖီ အုိ တလွည္႔စီ ဆြဲေနတယ္။

nu-san - 1/8/08, 3:04 AM

Andy ေျပာမွပဲ ဆီထမင္းစားခ်င္လာျပီ။ အမက အဲလုိ ထမင္းေပါင္းအုိးနဲ႔ထည့္ခ်က္တာ မသိဘူး.. ခုေတာ့ အလြယ္လုပ္လုိ႔ရလုိ႔ ပိတ္ရက္မွာ လုပ္စားၾကည့္အုံးမယ္... ေက်းဇူး Andy ေရ... :)

Andy Myint - 1/8/08, 1:21 PM
ခ်က္္စား အစ္မ။ ေရေတာ့ သတိထားထည့္ ေပ်ာ့သြားတတ္တယ္။
Phyo Wai Kyaw - 1/8/08, 6:02 PM

စားေတာ္ပဲ ကို ၾကက္တူေရြးစာေရာင္းတဲ့ ဆိုင္လိုမ်ိဳးမွာ ရွာၾကည့္ပါလား... ရတတ္တယ္တဲ့ ဗ်

Anonymous - 1/9/08, 1:56 AM

So good to see a long post about food.I think your tongue is very smart at taste. Your mother & your wife might get headache to cook food for you:P

Andy Myint - 1/9/08, 10:22 PM
Thanks for the comment.. you guessed it right... but this has been sorted out by helping them :)

Thanks for the tip, Ko Phyo. I will give it a try. I don’t know where I can find a parrot food shop in Sydney though. :)
Andy Myint - 1/9/08, 10:31 PM
ေတးအာေလး လို႔ ေခၚတဲ့ ဂ်င္ဂ်ာတီး ႐ွိေသးေၾကာင္း ဆရာတိန္က ေျပာမွ ႏွစ္ေခါက္ သံုးေခါက္ေလာက္ ေသာက္ဖူးတဲ့ ဟာကို ျပန္ အမွတ္ရေတာ့တယ္။ သိပ္မေသာက္ျဖစ္ေတာ့ ဘယ္လို ေခၚမွန္း မသိပါဘူး။ သူ႕ကို ေတးအာေလးဆိုတာ ဘာလဲေမးေတာ့ ဒီလို ျပန္ေျဖပါတယ္။

လည္ေခ်ာင္းနာေနရင္ ။ အေအးမိၿခင္သလိုၿဖစ္ရင္ ေသာက္လို႔ ညြန္းတယ္။ ဂ်င္ဂ်ာ တီးလုိ႔ေၿပာရမယ္ထင္တယ္ ။ ခ်မ္းေနရင္ေသာက္လိုက္ရင္ ရင္ထဲ ပူသြားတယ္။ ဒါေပမယ္႔ နည္းနည္း ခ်ိဳတယ္ ။ ခ်ိဳပူေပါ႔ဗ်ာ ။ ( ငယ္ရည္းစားနာမည္နဲ႔ ခပ္ဆင္ဆင္ရယ္) ၊ ရယ္ဒီမိတ္ အထုတ္ရွိတယ္ဗ်.

သူေျပာသလိုပဲ ကၽြန္ေတာ္လည္း မိုးေတြ အရမ္း႐ြာၿပီး အရမ္းေအးတဲ့ ေန႔တုန္းက ေသာက္လိုက္တာ ရင္ထဲမွာ ေႏြးသြားတယ္။ ႐ံုးတက္ေနတာ့ ၀ီစကီက ေသာက္လို႔မရဘူးေလ။ ေတးအာေလးနဲ႔ပဲ ရေသ့ စိတ္ေျဖ လုပ္ရတာေပါ့။
pandora - 1/19/08, 10:07 PM

ခင္ဗ်ားကေတာ့ ေရာက္ရာအရပ္မွာ မငတ္မယ့္လူပါပဲ
ေကာင္းပါ့..
ဒါနဲ႕ ဒီေန႕ ဘဲဥဟင္းခ်က္စားတယ္
ဟဲဟဲ ျမန္မာျပည္က ျပဳတ္ၿပီးသယ္လာတာ

Andy Myint - 1/19/08, 10:26 PM
အႀကံ ေကာင္းလွ ေခ်လား။ ဒီမွာလည္း ဘဲဥ ႐ွိတယ္ ၾကားတယ္။ ခ်က္စား ျဖစ္မွ လွမ္းႂကြား လိုက္မယ္။ အဲ.. လွမ္းေကၽြးလိုက္မယ္။
Pan Nwe - 9/5/08, 7:25 AM

"ပဲျပဳတ္အတြက္ စားေတာ္ပဲ မေတြ႕တာနဲ႔ Green Pea ကို သံုးပါတယ္။ (Baking) ေဆာ္ဒါနဲ႔ ေရ ၁၀ နာရီေလာက္ စိမ္ထားပါတယ္။"
ကိုအန္ဒီ-ေဆာ္ဒါဘယ္ေလာက္ေလာက္ထည့္ရလဲ သိခ်င္လို႔ပါေနာ္။ ေက်းဇူးပါ။

Andy Myint - 9/5/08, 12:18 PM
Green Pea အေျခာက္ ၂၅၀ ဂရမ္စီ အတြက္ ေဆာ္ဒါ လဘက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္းပါ မပန္းႏြယ္။
Pan Nwe - 9/5/08, 2:05 PM

ေက်းဇူးပါ..ကိုအန္ဒီ။ ပဲတစ္ခါျပဳတ္ဖုိ႔ ေတာ္ေတာ္အခ်ိန္ေပးရမွာမုိ႔ မွားမွာစိုးလို႔ပါ။ :)။

May - 1/9/10, 8:36 AM

u can get "za-daw-pai " ( it is called whole yellow peas ) , at Indian grocery stores .

စံပယ္ပန္း - 3/28/11, 2:36 AM

ေက်းဇူးပါပဲ အစ္ကို..။ ကၽြန္ေတာ္လိုငပ်င္းအတြက္ ဒီနည္းေလးက အသံုး၀င္မယ္ထင္ပါတယ္..။ မွတ္ထားလိုက္ပါဦးမယ္..။ ေယာက်ာ္းရရင္ ဒီနည္းေလးနဲ႔ပဲ ခ်က္ေကၽြးလိုက္မယ္..။ စိတ္ပိန္တယ္..။ မယူဘဲေနရတာ ေကာင္းမယ္ထင္တယ္..။ အဟင္႔..။ ပဲၿပဳတ္ကေတာ႔ အခ်ိန္ကုန္လြန္းတယ္ေနာ္..။ အခ်ိန္မကုန္တဲ႔ ပဲၿပဳတ္နည္းေလး လွည္႔ပတ္ရွာလိုက္ဦးမယ္..။ ဟိ ဟိ..။ ခ်ိတ္နဲ႔ နာနဲ႔ ပိန္တယ္ကြယ္..။

Sai - 8/25/12, 1:52 PM

ဆီထမင္းပံုေလးေတာင္မပါဘူး...........

Anonymous - 7/13/14, 8:00 AM

ေက်းဇူးတင္ပါတယ္

Post a Comment

Many thanks for dropping a comment…

Film