Sunday, April 27, 2008

Vivo City က Cereal Prawn

တကယ္တမ္း ေျပာရမယ္ဆို No Signboard Seafood ဆိုတဲ့ ဆိုင္ကပါ။ အဲဒီ ဆိုင္အေၾကာင္း ေျပာစရာ အေထြအထူး မ႐ွိတာနဲ႔ Vivo City ဆိုတဲ့ Shopping Mall ကို ဆြဲထည့္လိုက္တာပါ။ No Signboard Seafood ဆိုင္က ဆိုင္ခြဲ ၄-၅ ဆိုင္ေလာက္ ႐ွိတယ္ဆိုတာရယ္၊ စကၤာပူ ေရာက္ရင္ သြားစားသင့္တဲ့ ဆိုင္တစ္ဆိုင္ ဆိုတာရယ္က လြဲရင္ အေထြအထူး ေျပာစရာ မ႐ွိပါ။ တကယ္လည္း ကၽြန္ေတာ္တို႔ သြားစားျဖစ္တာေတာ့ Vivo City က ဆိုင္ခြဲပါ။ Vivo City အမိုးေပၚကပါ။ အမိုးေပၚဆိုေပမယ့္ သစ္ပင္ေတြ၊ ေရကန္ေတြနဲ႔ အမိုးေပၚ ေရာက္ေနတယ္ေတာင္ မထင္ရပါဘူး။ ဂ်ပန္ ဗိသုကာ ေရးဆြဲထားတဲ့ လက္ရာေလ။ Vivo City ဆိုတဲ့ နာမည္ကလည္း Vivacious (adj) - သြက္လက္ ခ်က္ခ်ာေသာ Vivacity (n) ျမဴးႂကြျခင္း အသက္ပါျခင္းကေန ယူထားတာတဲ့။ Suntec City ဆိုတဲ့ Shopping Mall ႀကီးကို ေက်ာ္တက္ၿပီး စကၤာပူရဲ႕ အႀကီးဆံုး Shopping Complex အျဖစ္ နာမည္ေက်ာ္ေနတာပါ။ ေနရာေကာင္းမွာလည္း ေဆာက္ထားတာပါ။ Harbour Front ဆိပ္ကမ္းမွာ ႐ွိၿပီး Sentosa အပန္းေျဖ ကၽြန္းဖက္ကို လွမ္းျမင္ေနရပါတယ္။ Sentosa ကို ရထားစီးသြားမယ္ဆိုရင္လည္း အဲဒီကေန စီးသြားတာပါ။ တျခား Shopping Mall ေတြထက္ သာသြားတာက အျပင္ဖက္ ထြက္လိုက္တာနဲ႔ ေလတဟူးဟူးနဲ႔ အသက္႐ွဴေခ်ာင္ၿပီး ျမင္ကြင္းေကာင္းတာပါပဲ။ ေစ်း၀ယ္တဲ့ အမ်ိဳးသမီးေတြနဲ႔ လိုက္လာတဲ့ အမ်ိဳးသားေတြ အတြက္ေတာ့ အသက္႐ွဴ ပိုေခ်ာင္ေစမွာ အမွန္ပါပဲ။ ကၽြန္ေတာ္တို႔ ေနခဲ့တဲ့ Red Hill နဲ႔ အေတာ္အတန္နီးလို႔ ဘက္စ္ကားနဲ႔ သြားလို႔ လြယ္တာမို႔ ဖြင့္စက ေရာက္ပါတယ္။ ဒါေပမယ့္ ေရာင္းတာေတြက Branded ေတြ ေစ်းႀကီးတာေတြ ဆိုေတာ့ ေနာက္ပိုင္းေတာ့ သိပ္မသြား ျဖစ္ပါဘူး။


အဲဒီက No Signboard Seafood မွာ စားခဲ့ရတဲ့ Crispy Cereal Prawn ကို အိမ္မွာ လုပ္စားျဖစ္လို႔ ေ၀မွ်လိုက္ပါတယ္။ ကိုယ့္ဘာကိုယ္ဆိုရင္ေတာ့ ခ်က္စားျဖစ္မွာ မဟုတ္ေပမယ့္ ဧည့္သည္ကိုေတာ့ တည္ခင္းလို႔ လွတဲ့ ဟင္းပြဲ တစ္ပြဲပါပဲ။ Butter Prawn လို႔လည္း နာမည္ႀကီးတဲ့ မေလး႐ွား ဟင္းလ်ာ တစ္ခုပါပဲ။ ခ်က္ရတာလည္း အင္မတန္ လြယ္ပါတယ္။ ျမန္မာလို ပုစြန္ထုပ္ ဆီျပန္ ခ်က္စားတာထက္ေတာင္ လြယ္တယ္လို႔ ေျပာလို႔ ရပါတယ္။ ပုစြန္ထုပ္ အေကာင္ အေလာေတာ္ ႀကီးတာေတြ ႐ွာ၀ယ္ၿပီး ေရစင္ေအာင္ ေဆးၿပီး ေျခေထာက္ေတြနဲ႔ ေခါင္းထိပ္က မ်က္စိနား ကပ္ၿပီး ကပ္ေၾကးနဲ႔ ၫွပ္လိုက္ပါတယ္။ ၿပီးရင္ ဆီအျမဳတ္ ေႀကာ္လိုက္ပါတယ္။ ဆီထဲမွာ အၾကာႀကီး ေႀကာ္စရာ မလိုပါဘူး။ `ပုစြန္အေကြး ငါးအေႏြး´ဆိုတဲ့ အတိုင္း ေကြးသြားၿပီး အေရာင္ ေျပာင္းသြားရင္ ရပါၿပီ။ ေႀကာ္ၿပီးရင္ မီးဖိုေခ်ာင္သံုး စကၠဴခင္းထားတဲ့ ပန္းကန္ေပၚကို ဆီစစ္ဖို႔ ခပ္ထည့္လိုက္ပါတယ္။ ေကြကာအုတ္ (Cereal) ကို လက္ႏွစ္ဆုပ္စာေလာက္ကို သၾကားနည္းနည္း ဆားနည္းနည္းနဲ႔ ေမႊထားပါတယ္။ င႐ုတ္ေကာင္းနည္းနည္း ထည့္လည္းရပါတယ္။ ဆီသတ္ရြက္ (ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္ - Curry Leaves) အစိုကို ေရေဆးၿပီ စစ္ထားတယ္။ င႐ုတ္သီး အနီ အေတာင့္(Chili Padi)ကို အကြင္းလိုက္ လွီးထားပါတယ္။ ေထာပတ္ စားပြဲတင္ဇြန္း ႏွစ္ဇြန္းစာေလာက္နဲ႔ ဟင္းခ်က္ဆီ ႏွစ္ဇြန္းေလာက္ကို ဒယ္အိုးထဲထည့္ အပူေပးလိုက္ပါတယ္။ ေထာပတ္ပဲ သံုးရင္လည္း ပိုေမႊးပါတယ္။ ဆီပူထဲကို ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္ေတြ အရင္ထည့္ၿပီး ခဏေလးေနတာနဲ႔ င႐ုတ္သီးစိမ္းေတြထည့္ၿပီး ေကြကာအုတ္ေတြ ထည့္လိုက္ပါတယ္။ ေလးငါးခါေလာက္ ေမႊၿပီးတာနဲ႔ ပုစြန္ေတြ ထည့္ေႀကာ္လိုက္ၿပီး ေမႊးလာၿပီ၊ အုတ္ေတြ အေရာင္ေျပာင္သြားၿပီးဆို ရပါၿပီ။ ပ်ဥ္ေတာ္သိမ္နဲ႔ ေထာပတ္နံ႔ေတြ သင္းေနတဲ့ ေကြကာအုတ္ဖတ္ေတြနဲ႔ ပုစြန္ဆီ ေမႊးေမႊးေလးဟာ က်က္က်က္ခ်င္း စားမယ္ဆို အင္မတန္ ေမႊးႀကိဳင္လွပါတယ္။

2 comments:

လုလု - 5/1/08, 6:02 PM

အစ္ကုိအင္န္ဒီေရ ႕ ႕ ႕
ပုစြန္ဟင္းအထူးအဆန္းေလးမုိ႕ ဖတ္ရင္း သြားရည္က်သြားပါတယ္ေနာ္။ :P

Andy Myint - 5/5/08, 9:11 AM
လာအားေပးတာ ေက်းဇူးပါ ညီမ လုလု။

Post a Comment

Many thanks for dropping a comment…

Film