Sunday, September 14, 2008

ငါး သရက္သီး ငပိရည္ခ်က္

မလုလုရဲ႕ ငါး ခရမ္းကေစာ့သီး အစပ္ခ်က္ကို ဖတ္ၿပီး သူမက စားခ်င္တယ္ ဆိုတာနဲ႔ အေမ ခ်က္တဲ့ ငါး ငပိရည္ ခ်က္ကို လုပ္ေကၽြးလုိုက္တယ္။ ငါးကလည္း ေစ်းႀကီးေတာ့ ၁ပတ္၊ ၁၀ ရက္ေလာက္ေနမွ တစ္ခါ စားႏိုင္တာမ်ိဳးပါ။ (သိပ္ေတာ့ ေျပာလို႔ မျဖစ္ဘူး ဖားေလး ငါးေလး စားဖို႔ သတင္းစာမွာ ေရးတဲ့ ပုဂၢိဳလ္ ၾကားသြား ဦးမယ္။)

ငါး ေသးေသး တစ္ေကာင္၊ အေကာင္ႀကီးရင္ အၿမီးပိုင္း တစ္ခု၊
သရက္သီး တစ္လံုး၊
ၾကက္သြန္ျဖဴ ၇ ဥ ၈ဥ (ခပ္မ်ားမ်ား)၊
ၾကက္သြန္နီ ဥႀကီး တစ္လံုး
င႐ုတ္သီး စိမ္း ၅ ေတာင့္ ၆ ေတာင့္ (စပ္စပ္ စားခ်င္ရင္ မ်ားမ်ားထည့္)၊
နံနံပင္
ငါးပိရည္က်ိဳ (မ႐ွိလို႔ မထည့္ခ်င္လို႔ မထည့္လည္း ရတယ္) တို႔ လိုအပ္ပါတယ္။

သရက္သီးေတြကို အမွ်င္ေလးေတြ လွီးထားပါတယ္။ သုတ္စားသေလာက္ထပ္ နည္းနည္း ႀကီးပါတယ္။ လက္ႏွစ္ဆစ္ေလာက္ အေခ်ာင္းေလးေတြပါ။ သရက္သီးကိုေတာ့ ကုလားဆိုင္မွာ ၀ယ္ႏိုင္ပါတယ္။ စကၤာပူက သူေတြကေတာ့ (ကၽြန္ေတာ္တို႔လို) အပင္ကေန ခုိးခူးခ်င္ရင္ ၾကည့္က်က္လုပ္ေပါ့။

ၾကက္သြန္ အျဖဴ အနီ၊ င႐ုတ္သီး စိမ္းကို ႀကိတ္စက္ထဲ ထည့္ႀကိတ္လိုက္ပါတယ္။ ဆီ နည္းနည္းနဲ႔ ႀကိတ္ထားတာေတြကို ဆီသတ္လိုက္ပါတယ္။ လံုးခ်က္လည္း ရပါတယ္။ ကၽြန္ေတာ္ကေတာ့ ဟင္းဆိုရင္ ဆီသတ္ရမွ ေက်နပ္တာမ်ိဳးပါ။

အစိမ္းနံ႔ ေပ်ာက္ရင္ သရက္သီးေတြ ထည့္ၿပီး ငံျပာရည္ နည္းနည္း ေရနည္းနည္း ထည့္ၿပီး အဖံုး အုပ္ထားပါတယ္။ သရက္သီး ဖက္ေတြ အေတာ္အတန္ ေပ်ာ္သြားေအာင္ ေစာင့္လိုက္ပါတယ္။

အတံုးႀကီးႀကီး တံုးထားတဲ့ ငါးေတြကို ထည့္လိုက္ပါတယ္။ ငါးေတြကို မေျခလိုက္ပါဘူး။ စားမွသာ ပန္းကန္ထဲက နည္းနည္း နည္းနည္း ဖဲ့ စားတာပါ။ အဖံုး ျပန္အုပ္ထားၿပီး ခဏေနရင္ ေနာက္ တစ္ဘက္ လွန္ေပးပါတယ္။ ေရနည္းေနရင္ ေရထည့္ပါတယ္။ အေရစပ္စပ္ စားရတာမ်ိဳးပါ။ ငါးတံုးကို ေရ မဖံုးတဖံုးဆို အေတာ္ပါပဲ။

က်က္ခါနီးက်ရင္ ငပိရည္ တစ္ခါေဖ်ာ္စာ ထည့္လိုက္ပါတယ္။ ႏွံ႔ေအာင္ ေမႊၿပီး ငပိရည္ အနံ႔ ေပ်ာက္ေအာင္ ခဏေစာင့္လိုက္ပါတယ္။ ၿပီးရင္ မီးဖို မီးသတ္ၿပီး နံနံပင္ကို အပင္လိုက္ ျဖစ္ျဖစ္ ကတ္ေၾကနဲ႔ ညွပ္ၿပီး ျဖစ္ျဖစ္ ထည့္ၿပီး အဖံုး အုပ္ထားလိုက္ပါတယ္။ အေငြ႔ေသရင္ စားဖို႔ အသင့္ပါပဲ။

ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႔ င႐ုတ္သီးန႔ံ ေမႊးေမႊး ျဖစ္ၿပီး ခ်ဥ္စပ္အရသာကို ငါးက ထြက္တဲ့ အခ်ိဳရည္က ထိန္းထားတဲ့ ဟင္းမက် ငပိရည္ ငပိခ်က္သာသာ ျဖစ္တဲ့ ဒီဟင္းဟာ ျမန္မာေတြ အတြက္ေတာ့ အင္မတန္ ထမင္းၿမိန္မွာ ေသခ်ာပါတယ္။

(အနံ႔၊ အရသာ ျပင္းလို႔) ငပိရည္ မႀကိဳက္တဲ့ ကၽြန္ေတာ့္ကိုေတာင္ လွ်ာလည္ေစတဲ့ အေမ့ရဲ႕ Recipe ပါ။
IMG_5857
တျခားဖတ္ရန္ 

18 comments:

၀ါ၀ါခိုင္မင္း - 9/14/08, 5:13 PM

ငါး သရက္သီး ငါးပိရည္ခ်က္ တဲ႔ ေခါင္းစဥ္ေတြ႔ လို႔ အလည္ခ်က္ခ်င္း
လာခဲ႔တာ ......
ဂလု.. သြားရည္က်ျပီး ျပန္သြားျပီ ကိုအန္ဒီေရ. :D

ေရႊဂ်မ္း - 9/14/08, 8:24 PM

ေခါင္းစဥ္ေတြ႕တာနဲ႕ေတာင္ သြားရည္က်ေနျပီ ကုိအန္ဒီေရ။ ပုိ႕စ္လည္း ဖတ္လုိက္ေရာ ညၾကီးသန္းေခါင္ ဗုိက္ကုိ ဆာသြားေရာ။

nu-san - 9/14/08, 11:48 PM

Andy ေရ..သြားရည္ေတြ ျမိဳခ်ရတာ အခါခါေပါ့.. ဒီမွာက သရက္သီးအစိမ္းကို ၀ယ္မရဘူး.. ထုိင္းဆုိင္မွာလည္း မရွိဘူး.. အဲဒါ စားခ်င္ရင္ စင္ကာပူလူၾကံဳရွိမွ မွာစားရတယ္.. Andy ဟင္းခ်က္ထားတာၾကည့္ျပီး စားခ်င္တယ္.. :)

ThuHninSee - 9/15/08, 1:45 AM

ကိုအန္ဒီေရ.. ဗူးသီးေႀကာ္မုန္႔နွစ္စပ္နည္းအလြယ္ေလး ေပးပါလား။
ပုစြန္ခြက္ေႀကာ္မုန္႔ႏွစ္စပ္သလိုပဲ စပ္ရမလားဟင္။

လင္း - 9/15/08, 2:18 PM

ဗိုက္ဆာလိုက္တာ ၊ ဂီြဂြမ္ အသံေတြေတာင္ ဗိုက္ထဲကျမည္လာသလို ဘဲ

Andy Myint - 9/15/08, 5:08 PM
သရက္သီးသံၾကားလို႔ သြားရည္က်သြားတာ ျဖစ္မယ္ မ၀ါ၀ါခုိင္မင္း ;P

ေနာက္ဆို Warning ေရးထားမယ္ မေ႐ႊဂ်မ္း
။ “ဤ Post ကို ညဘက္ မဖတ္ရ။ သင့္ကို ဗိုက္ဆာေစႏိုင္သည္။” ဆိုၿပီး.. ဟီးဟီး။

ဂ်ပန္က လူေတြက ငါးကို မ်ိဳးစံု ခ်က္တတ္ စားတတ္ေတာ့ မႏုစံတို႔က အမ်ိဳးစံုေနေအာင္ စားရမွာေပါ့။ ဂ်ပန္မွာ သရက္သီး အစိမ္း မ႐ွိဘူးလား အမ။

အိမ္ျပန္ေရာက္ရင္ အစ္မကို ေမးၿပီး ျပန္လိုက္မယ္ မသုႏွင္းဆီ


ကြန္ျပဴတာႀကီးကို ကိုက္မစားလိုက္နဲ႔ဦး လင္း
Moe Cho Thinn - 9/16/08, 8:55 AM

ကိုအန္ဒီ အိမ္သူသက္ထားက ကံေကာင္းပါ႔ဗ်ာ။ ဟင္းခ်က္လဲ ၀ါသနာ ပါတာကိုး။ အိမ္ကလူႀကီးကို ကိုAndy ဆီ သင္တန္းေလးတက္ဖို႔ မလွိမ္႔တပတ္နဲ႔ ေခၚလာမွပဲ။ :P

Anonymous - 9/16/08, 10:26 AM

ကိုအန္ဒီဆီ သင္တန္းတက္ခိုင္းရင္ေတာ့ မွားသြားလိမ့္မယ္။ ဟင္းခ်င္သင္ မေပးပဲ သူလ်ိဳထားတဲ့ ပညာေတြ သင္ေပးလိုက္မွ ဟုတ္ေပ့ ျဖစ္ေနမယ္။
:-P

Anonymous - 9/16/08, 10:34 PM

ကိုAndy ေရ ငါးသရက္သီး ငပိရည္ခ်က္ နည္းေလးအတြက္ ေက်းဇူးအထူးပါ၊ ဒီေန႔ ထမင္း အရမ္းစားေကာင္းသြားတယ္၊ ဒါေပမယ့္ ဆီသတ္တာ ငရုတ္သီးစိမ္း ပါေတာ့ ေတာ္ေတာ္မႊန္တယ္ အိမ္က အေမတို႔ အေဖတို႔ က ေတာ္ပါေတာ့လို႔ တားယူရတယ္၊ ကိုယ္တိုင္လဲ ဟတ္ခ်ဳိးေျပာင္း တသိန္းနဲ႔ မနဲ ၿပီးေအာင္ ခ်က္ရတယ္၊ စားလုိ႔ေတာ့ ေတာ္ေတာ္ ေကာင္းတယ္၊ ကိုAndy တို႔ မိသားစုကို စလံုးမွာကတည္းက အားေပးေနပါတယ္၊ ကြန္မန္႔သာ မထားသြားတာ၊ အခုေတာ့ ေက်းဇူးတင္လို႔ ေျပာရတာပါ၊ ကၽြန္မက ကိုေမာင္တိန္တို႔ အလုပ္ကပါ၊ အၿမဲ အားေပးေနပါတယ္၊ သားသားေလးရဲ႕ တိုးတက္မႈေလးနဲ႔ ေမာင္ႏွမႏွစ္ေယာက္ ရဲ႕ လႈပ္ရွားမႈေလးေတြ ျမင္ခ်င္ ဖတ္ခ်င္ပါတယ္၊ အမကို လဲ ခင္ပါတယ္။ ေလးလဲ ေလးစားပါတယ္၊ ျမင့္ျမတ္နိးေလးနဲ႔ သားသားေလးကို လဲ ခ်စ္ပါတယ္၊ ျမင္ျမတ္ႏိုးေလးက ကၽြန္မတူေလးနဲ႔ ရြယ္တူေလာက္ထင္တယ္။ သူတတ္ပံုက ျမတ္ႏိုးေလး နဲ႕ အရမ္းတူလို႔ ျမတ္ႏိုးေလးအေၾကာင္းဖတ္ရရင္ တူေလးကို လြမ္းတာ အလြမ္းေျပတယ္၊ အားလံုးအတြက္ ေက်းဇူးပါ၊ wesheme မိသားစု အစစအရာရာ အဆင္ေျပၿပီး မ်ားမ်ား ဘေလာ့ဂ္ႏိုင္ပါေစ

Andy Myint - 9/17/08, 9:23 AM
ဟီးဟီး အစ္ကို႔ကို ကၽြန္ေတာ္ဆီ လႊတ္လိုက္ရင္ ေအာက္က စာဖတ္သူ ေျပာသလို ႏွစ္ေယာက္ေပါင္းၿပီး ေလာင္းေက်ာ္ေနမွာေနာ့္ မမိုးခ်ိဳသင္းေရ…

ဟားဟား စာဖတ္သူက ႀကိဳသိေနတာကိုး … :)

ေကာ့္မန္႔ အ႐ွည္ႀကီးအတြက္ ေက်းဇူးပါပဲ စာဖတ္သူ။ ကၽြန္ေတာ္လည္း မေရးလိုက္မိဘူး င႐ုတ္သီးစိမ္းကို ဆီသတ္ရင္ မီးေအးေအးနဲ႔ သတ္ဖို႔ကို။ ေၫွာ္မႊန္ေနမွာပဲေနာ္။ သားေလးနဲ႔ သမီးေလး အေၾကာင္းလည္း ေရးဦးမွာပါ။ ဆုေတာင္းအတြက္လည္း ေက်ဇူးတင္ပါတယ္။
Andy Myint - 9/17/08, 8:02 PM
ပုစြန္ခြက္ေၾကာ္နဲ႔ မတူပါဘူး မသုႏွင္းဆီ။ ဗူးသီးေၾကာ္ကဆန္မႈန္႔ ၂ ဆ၊ ေကာက္ၫွင္းမႈန္႔ ၁ဆ၊ ဆားနည္းနည္း ေဆာ္ဒါနည္းနည္းကို ျပစ္ျပစ္ေဖ်ာ္ပါ။ ဗူးသီးက အရည္ထြက္လာတတ္ပါတယ္။ ဗူးသီးေတြ အကုန္လံုးကို မုန္႔ႏွစ္နဲ႔ မနည္ပါဘူး။ တစ္ခုဆီ မုန္႔ႏွစ္ထဲကို ႏွစ္ႏွစ္ၿပီး ေႀကာ္ရပါတယ္။ ဆီမ်ားမ်ားနဲ႔ ေႀကာ္ရင္ မုန္႔ပို႐ြပါတယ္တဲ့....
PTi - 9/19/08, 2:35 AM

စားခ်င္စရာ.. အဲေလာက္ေတာ့ စိတ္ရွည္ရွည္မခ်က္တတ္ဘူး။ အလြယ္တကူခ်က္လို႔ရတဲ့ ဟင္းေတြေတာ့ ခ်က္စားျဖစ္တယ္... ေနာက္ေတာ့မွ ကိုအန္ဒီလုိ ေသခ်ာေရးပါဦးမယ္..

ThuHninSee - 9/19/08, 12:51 PM

ကုိအန္ဒီေရ..ပုစြန္ခြက္ေႀကာ္နည္းနဲ႔ပဲ ေႀကာ္လိုက္တာ..စားလို႔ေကာင္းပါတယ္။
သိပ္မရြတာကလြဲရင္ စားရအဆင္ေၿပပါတယ္။
အခုနည္းကိုလဲ ထပ္စမ္းႀကည္႔အုံးမွာပါ။ ေက်းဇူးပါပဲေနာ္။

လုလု - 9/20/08, 12:09 AM

အကုိေရ ႕ ႕ ႕
ရန္ကုန္မွာေတာင္ သရက္သီးအစိမ္းမရွိေတာ့ဘူး။
စကၤာပူမွာ ၀ယ္လုိ႕ရတယ္ဆုိေတာ့ သိပ္ေကာင္းတာေပါ့ေနာ္။
အကုိ႕ဟင္းကုိလည္း စားခ်င္လုိက္တာ။

လုလု - 9/20/08, 12:11 AM

အဲ စကၤာပူလုိ႕ မွားေရးမိတယ္။
ၾသစီမွာလုိ႕ ေျပာတာေနာ္

MrDBA - 9/21/08, 1:27 PM

ကၽြန္ေတာ္ ဒီေန႔ခ်က္ၾကည့္လိုက္တယ္ ဟိဟိ။ မိုက္တယ္ဗ်

Andy Myint - 9/22/08, 10:12 PM
ေရးပါ ကိုပီတိ ကၽြန္ေတာ္တို႔လည္း လုပ္စားရတာေပါ့။

ပုစြန္ခြက္ေၾကာ္ ေၾကာ္နည္းက ပဲမႈန္႔ပါလို႔ မ႐ြတာပါ မသုႏွင္းဆီ။ ပဲမႈန္႔ေၾကာင့္ေတာ့ အရသာ ေလးတာလို႔ သူမက ေျပာေနတယ္။

စကၤာပူမွာက ၀ယ္လို႔လည္း ရတယ္ အပင္ကေန ခူးလို႔လည္း ရတယ္ မလုလု အဟီး။

ေကာင္းတယ္ မဟုတ္လား ကိုႀကီး ဒီဘီေအ
Lin - 8/17/12, 6:46 PM

ငါးငပိခ်က္ဆိုစပ္စပ္ကေလးႀကိဳက္တယ္.............

Post a Comment

Many thanks for dropping a comment…

Film


Files