Sunday, September 28, 2008

မုန္လာခ်ဥ္ဖတ္သုပ္

White Raddishသူမရဲ႕ မုန္လာဥ ခ်ဥ္ဖတ္ သုပ္နည္းကို ခ်ဥ္ဖတ္ တည္နည္းကေန စၿပီး ေ၀မွ် လိုက္ပါတယ္။ မုန္လာဥ အျဖဴကို အခြံခြာၿပီး ေရစင္ေအာင္ ေဆးထားပါတယ္။ မုန္လာဥက ႀကီးၿပီး ႐ွည္ေနရင္ တည္မည့္ ပုလင္းနဲ႔ ဆန္႔သေလာက္ ျဖတ္ယူလိုက္ပါတယ္။ မုန္လာဥက ႀကီးရင္ ပိုးတီ လွီးလို႔ လြယ္ပါတယ္။ ပိုးတီ လွီးတာကလည္း လြယ္ပါတယ္။ မုန္လာဥကို ေစြေစြေလး မျပတ္ေအာင္ လွီးတာပါ။ အလံုး အ၀န္းရဲ႕ ၃ပံု ၂ပံုေလာက္အထိ မျပတ္ေအာင္ လွီးရင္ အေတာ္ပါပဲ။ ၿပီးရင္ တစ္ဘက္လွည့္ၿပီး အဲဒီလိုပဲ ဆက္လွီးပါတယ္။ အဲဒီလို ဆိုရင္ ပိုးတီေလးရပါတယ္။ ပိုးတီ မလွီးတတ္လည္း မုန္လာဥကို အေခ်ာင္း ထူထူ ႐ွည္႐ွည္ေလးေတြ လွီးၿပီး တည္လို႔ ရပါတယ္။

သန္႔ေအာင္ေဆးထားတဲ့ ဖန္ပုလင္း ႀကီးႀကီး တစ္လံုး ႐ွာလိုက္ပါတယ္။ ဖန္ပုလင္းထဲကို မုန္လာဥ ထည့္လိုက္ပါတယ္။ ၂ လက္မ လံုးပတ္၊ ၁ ထြာေက်ာ္ေက်ာ္ အ႐ွည္ မုန္လာဥအတြက္ ခပ္မာမာ ခ်က္ထားတဲ့ ထမင္း လဘက္ရည္ဇြန္း ၃ ဇြန္းစာ ထည့္လိုက္ပါတယ္။ ေရက်က္ေအးကို ခပ္ေႏြးေႏြးကို မုန္လာဥ ျမဳတ္ေအာင္ ထည့္လိုက္ပါတယ္။ နႏြင္း နည္းနည္း၊ ဆား သင့္႐ံုထည့္ၿပီး ပုလင္းကို လံုေအာင္ ပိတ္လိုက္ပါတယ္။ တစ္ရက္ ေနျပပါတယ္။ အခန္း အပူခ်ိန္မွာ ထားလည္း ခ်ဥ္ပါတယ္။ နည္းနည္းေတာ့ ၾကာေအာင္ ေစာင့္ရပါတယ္။ ၃ ရက္ဆို အနည္းငယ္ ခ်ဥ္တာကို စားလို႔ ရပါၿပီ။ ၾကာၾကာ တည္ထားရင္ အခ်ဥ္ ပိုကဲပါတယ္။ ခ်ဥ္လာရင္ ေရခဲ ေသတၱာထဲ သိမ္းလိုက္ရင္ အခ်ဥ္ ပိုမစူးလာေတာ့ပါဘူ။

ခ်ဥ္ဖတ္သုပ္ဖို႔ အတြက္ တည္ထားတဲ့ အထဲက လိုသေလာက္ ယူလိုက္ပါတယ္။ ဘယ္လို စားစား မစားခင္ ေရျပန္ေဆး သင့္ပါတယ္။ အေခ်ာင္းေလးေတြ ျဖစ္ေအာင္ လွီးလိုက္ပါတယ္။ နံနံပင္ကိုလည္း ေရစင္ေအာင္ ေဆးၿပီး ေသးေသး ႏုပ္ႏုပ္ လွီးထားပါတယ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ႀကိတ္ၿပီး ဆီခ်က္ ခ်က္ထားပါတယ္။ ေျမပဲကို အလြန္အမင္း မေၾကေအာင္ ေထာင္းထားပါတယ္။ င႐ုတ္သီးစိမ္းကို ပါးပါးလွီးထားပါတယ္။ ၿပီးရင္ အားလံုး သင့္႐ံုကို ဆားနည္းနည္း ႏွမ္းမ်ားမ်ားနဲ႔ ေရာသုပ္ၿပီး စားလို႔ ရပါၿပီ။ ၾကက္အ႐ိုး အသားေရာကို ဆီက်န္ ေရက်န္ခ်က္ထားတာမ်ိဳးနဲ႔ဆို အင္မတန္ လိုက္ဖက္ပါတယ္။ ျမန္မာျပည္မွာလို မုန္လာဥ အရြက္ေတြပါ ရရင္ ထည့္တည္ၿပီး စားလို႔ ေကာင္းပါတယ္။



တျခား သြားရည္က်ရန္ - ပုစြန္ခြက္ေႀကာ္သုပ္

14 comments:

Nu Thwe - 9/28/08, 8:34 PM

ေကာင္းမွေကာင္းပဲ။ လုပ္စားမယ္။ ေက်းဇူးပါ ညီမေရ။

nu-san - 9/28/08, 9:02 PM

ဟီ..ဟိ.. ဒီတခါေတာ့ တကယ္ကုိ မုန္လာဥ အခ်ဥ္တည္ျပီး လုပ္စားမယ္ကြ... တခါအခ်ဥ္စိမ္ေသးတယ္.. Andy ေျပာတဲ့နညး္နဲ႔ မတူဘူး.. စားမေကာင္းဘူး..

Andy တုိ႔ဆီမွာလည္း မုန္လာဥေတြက အၾကီးၾကီးေတြပဲထင္တယ္.. ပုံထဲၾကည့္ရတာ.. ဒီကမုန္လာဥေတြကလည္း အေတာ္ေလး ၾကီးတယ္..တခါခ်က္ဆုိ အမ်ားၾကီးပဲ.. အေသးေလးေတြ ခြဲခြဲျပီး၀ယ္လည္း မရဘူး. အိမ္မွာ က်န္ေနတာမ်ားတယ္.. အခုေတာ့ အေတာ္ပဲ.. နည္းသိသြားျပီ.. :)

pandora - 9/28/08, 9:33 PM

မုန္လာဥအခ်ဥ္သုတ္ကို ႀကိဳက္တယ္။ ပဲပင္ေပါက္အခ်ဥ္သုတ္လည္း ႀကိဳက္တယ္။

မြန္ - 9/28/08, 9:34 PM

လုပ္စားဦးမယ္ ခ်ဥ္ဖတ္ေတြစားခ်င္ေနတာ
သမီးေလးေရာ ေနေကာင္းလားအကို

khin oo may - 9/29/08, 1:09 AM

ၿကိုးစားၿကည္.ေသးတာေပါ႕. အခ်ဥ္ဘဲၿဖစ္သြားမလား ပုပ္သြား မလားမသိ. (ကိုယ္႕အေၿကာင္းကိုယ္ သိလို.ေၿပာတာပါ)

ThuHninSee - 9/29/08, 3:28 AM

ေက်းဇူးပဲ။

Moe Cho Thinn - 10/1/08, 5:24 AM

တို႔က အခ်ိဳႀကိဳက္တဲ႔ လူမိုက္ပါ။

Andy Myint - 10/1/08, 8:29 AM
မႏုသြဲ႕ေရ.. လုပ္စားၾကည့္ပါတဲ့

ဟုတ္တယ္ မႏုစံ။ ဒါေတာင္ အေသးဆံုးဟာ ေ႐ြး၀ယ္လာတာ။

ကၽြန္ေတာ္လည္း ပဲတီခ်ဥ္ႀကိဳက္တယ္ မပန္။ ဆီခ်က္ေလးနဲ႔ ဆားေလးနဲ႔ပဲ နယ္ၿပီး သုတ္စားလည္း စားေကာင္းတယ္။

သမီးေလး ေနေကာင္းတယ္ မမြန္။ ခ်ဥ္ဖတ္နဲ႔ဆို ထမင္း ၿမိန္တယ္။ အစာေၾကတယ္ေလ။

ခဏပဲ တည္ရင္ မပုတ္ပါဘူး မမခင္ဦးေမရယ္

Welcome ပါ မသုႏွင္းဆီ

ဗမာေတြေလ မခ်ိဳသင္း။ အခ်ဥ္ အပုတ္ဆို သိပ္ႀကိဳက္။
တန္ခူး - 10/1/08, 12:04 PM

ကုိအန္ဒီေရ… ကြ်န္မက ထမင္းရည္နဲ ့အခ်ဥ္တည္တာ… ေနာက္ဆို အဲလိုေလး အခ်ဥ္တည္ၾကည့္ဦးမွ… အသုတ္ေလးက ျမင္တာနဲ ့သြားရည္ယိုစရာ…

Andy Myint - 10/3/08, 9:07 AM
ထမင္းရည္နဲ႔က ပိုေကာင္းတာေပါ့ မတန္ခူး။ ကၽြန္ေတာ္တို႔က ထမင္းရည္ မ႐ွိလို႔ ထမင္းလံုးထည့္ၿပီး တည္လိုက္တာ။ ထမင္းရည္နဲ႔ကေတာ့ ပိုျပင္းတယ္။ ထမင္းလံုးနဲ႔က အခ်ဥ္ေပါက္ မလြယ္ဘူး။
khin oo may - 10/4/08, 3:44 PM

ဂလုဂလု. မုန္လာဥ အခုသြားဝယ္မယ္။

Anonymous - 10/23/08, 1:47 PM

Hello.. Aunty.

I saw before in your web.
You using egg mould & making many patterns of yolk such as star, heart..
These are very cute.
I would like to buy this mould for my mother's birthday.
Could you pls let me know product name?

Thank you so much Aunty!

Myo

Andy Myint - 10/23/08, 1:57 PM
http://myaywetwai.blogspot.com/2008/09/blog-post_19.html

Andy - (Not Aunty)
Anonymous - 10/23/08, 4:23 PM

Good Day Andy..

Thank you so much for your quick reply.
I will buy it.

Best Wishes,

Myo

Post a Comment

Many thanks for dropping a comment…

Film


Files