Wednesday, March 11, 2009

ခ်ာပါတီႏွင့္ ဆိတ္ႏို႔ခဲဟင္း

ခ်ာပါတီနဲ႔ ပူတီ ကၽြန္ေတာ္ ဘယ္ေတာ့မွ မကြဲျပားဘူး။ ဆီနဲ႔ ေႀကာ္တာက ခ်ာပါတီလား ပူတီလား မွတ္မွတ္သားသားကို မ႐ွိတာ။ အစတုန္းကေတာ့ ဆီနဲ႔ ေႀကာ္တဲ့ ပူတီကို ပိုႀကိဳက္တယ္။ ခ်ာပါတီက ေျခာက္လို႔။ အခုေတာ့ ဗိုက္က ၆ လ ဗိုက္ျဖစ္ခ်င္ေနေတာ့ ခ်ာပါတီကို ပိုစားျဖစ္တယ္။

ခ်ာပါတီအတြက္ ဂ်ဳံေဖာက္နည္းကေတာ့ ပူတီလုပ္နည္းက အတုိင္းပါပဲ။ ဂ်ံဳကို ၂ နာရီ ၃ နာရီေလာက္ ႏွပ္ၿပီးေတာ့ ဂ်ဳံကို ေဂါက္သီလံုးေလာက္ လံုးၿပီး လွိမ့္လံုးနဲ႔ ျဖစ္ျဖစ္ ပုလင္းနဲ႔ ျဖစ္ျဖစ္ မထူမပါး အ၀ုိင္းေလးေတြ ရေအာင္ လုပ္လိုက္ပါတယ္။ မကပ္တဲ့ အိုးမွာ အပူေပးၿပီး ဆီနည္းနည္းေလး သုတ္တယ္ ဆို႐ံု သုတ္ၿပီး ဂ်ံဳျပားကို တင္လိုက္ပါတယ္။ ခ်ာပါတီျပား အေရာင္ ေျပာင္းၿပီဆိုမွ ေနာက္တစ္ဖက္ကို လွန္လိုက္ပါတယ္။ အိုးကင္းတိုက္တာမ်ိဳးပါ။ ဂ်ံဳစိမ္းနဲ႔ နည္းနည္း အပူေပးလိုက္လို႔ က်က္သြားတာနဲ႔ အေရာင္ ကြာပါတယ္။ ၁ခု ၂ ခု လုပ္ၿပီးရင္ သတိထားတတ္သြားပါမည္။ ဂ်ပ္ခဲႀကီးမ်ိဳးလည္း မျဖစ္ေအာင္ သတိထားရပါတယ္။


သီးစံု ကုလားဟင္းနဲ႔ စားျဖစ္ပါတယ္။ ဒီတစ္ေခါက္ သီးစံု ကုလားဟင္းကေတာ့ ပူတီတုန္းကလို ပဲနဲ႔ ျပစ္ေအာင္ ခ်က္တာ မဟုတ္ဘဲ ခရမ္းသီးကို ႏူးၿပီး ေက်ေနေအာင္ ခ်က္ၿပီး အႏွစ္ လုပ္ယူတာပါ။ ခရမ္းသီးကေတာ့ ပုိခ်ိဳတာေပါ့။


ခ်ာပါတီနဲ႔ စားဖို႔ ေနာက္ထပ္ ဟင္းတစ္မ်ိဳးကေတာ့ ဆိတ္ႏို႔ ဟင္းပါ။ ကုလား မဂၤလာေဆာင္ တစ္ခုမွာ စားလာၿပီး ကတည္းက ကိုယ့္ဘာကုိယ္ ခ်က္စားခ်င္ေနတာ ႏို႔ခဲ မရလို႔ ခ်က္မစား ျဖစ္ဘူး။ ဆိတ္ႏို႔ခဲ အတြက္ ဆိတ္ႏို႔ကေန လုပ္ထားတဲ့ Feta Cheese ႐ိုး႐ိုး အတံုးမာမာကို သံုးၿပီး ခ်က္စားၾကည့္တာ အေတာ္ေကာင္းၿပီး အရသာ ဆင္ပါတယ္။ အျဖဴေရာင္ Feta Cheese က Ricotta Cheese ထက္ ပိုမာေပမည့္ ႐ိုး႐ိုး Cheese အ၀ါတံုးေတြထက္ အမ်ားႀကီး ႏူးညံ့ပါတယ္။ ခ်က္ရတာလည္း လြယ္ပါတယ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴရယ္ အနီမ်ားမ်ားရယ္ကို ဆီသတ္ပါတယ္။ အေရာင္ပဲ လွၿပီး မစပ္ေအာင္ Paprika အေရာင္တင္ ပန္းင႐ုတ္မႈန္႔ကို သံုးပါတယ္။ သမီးကလည္း လူႀကီးဟင္းေတြ ႏႈိက္စားတတ္ေတာ့ ေနာက္ပိုင္း ဟင္းခ်က္ရင္ Paprika ကို ပိုသံုးျဖစ္ပါတယ္။ င႐ုတ္ပြကေန အမႈန္႔ ႀကိတ္ထားတာဆိုေတာ့ ေမႊးၿပီး အေရာင္လွပါတယ္။ အရသာကေတာ့ လံုး၀နီးပါး မစပ္ပါဘူး။ ဆီသတ္ထားတဲ့ထဲ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေတြ ထည့္ၿပီး ေက်တဲ့ အထိ ခ်က္လိုက္ပါတယ္။ ၿပီးေတာ့မွ ႀကီးရင္ ေလးစိပ္ စိတ္ ငယ္ရင္ တျခမ္းျခမ္း ထားတဲ့ မႈိေတြကို ခဏ ခ်က္လိုက္ပါတယ္။ အရည္ နည္းနည္း ထည့္ၿပီး အရည္ စပ္စပ္ ခ်က္တာမ်ိဳးပါ။ က်က္ခါနီးမွ မီးပိတ္ၿပီး Cheese အ႐ြယ္ေတာ္ တံုးထားတာေတြကုိ ထည့္လိုက္႐ံုပါပဲ။


Goat Cheese & Mushroom Curry

သီးစံု ကုလားဟင္း၊ ဆိတ္ႏို႔မႈိဟင္းနဲ႔ စားရင္ေတာ့ ေျခာက္ပါတယ္ ဆိုတဲ့ ခ်ာပါတီကလည္း စားလို႔ ေကာင္းသြားပါတယ္။

စာဖတ္သူ တစ္ဦးရဲ႕ ေကာမန္႔ပါ
If you have an Indian grocery near by, try Paneer instead of Feta Cheese.
(http://en.wikipedia.org/wiki/Paneer)

တျခားဖတ္ရန္- ပူတီ

15 comments:

Anonymous - 3/12/09, 12:13 AM

စားခ်င္လိုက္တာ...

nu-san - 3/12/09, 1:02 AM

Andy က ၆ လဗိုက္ဆုိေတာ့ ဘယ္ေတာ့ ေမြးမွာလဲ.. :P

ခ်ာပါတီ၊ ပူတီ အားလုံး စားခ်င္တယ္.. မလုပ္ျဖစ္ေသးဘူး.. လုပ္ျဖစ္တဲ့ ေပါက္စီကေတာ့ မစားလိုက္ရဘူး Andy ေရ.. ေဆာ္ဒါေတြ မ်ားျပီး စားမေကာင္းဘူး.. အဟိ.. :D

ျမတ္ႏုိးေလးက လူၾကီးေတြ စားသလုိ စားႏုိင္ေနျပီေပါ့.. ဓာတ္ပုံေတြပဲ ၾကည့္ျပီး သူတုိ႔ေမာင္ႏွမကုိ သေဘာက်ေနတာ.. ျမတ္ႏုိးက လုံးက်စ္ေနတာပဲ.. ပဲလည္း မ်ားတတ္လာျပီ... :D

MrDBA - 3/12/09, 1:17 AM

ခုမွဘဲျပန္ခ်က္ႏိုင္ေတာ့တယ္ထင္ပါရဲ႕ .. (ဟီးဟီး)

Anonymous - 3/12/09, 3:00 AM

ဗိုက္ဆာလိုက္တာ

ဒိန္ခဲမွဳိဟင္းခ်က္ျပီးထဲကို ေခါက္ဆြဲထည့္စားၾကည့္ဦးမယ္။

Phyo Evergreen - 3/12/09, 11:45 AM

သီးစံုကုလားဟင္းက ပံုၿမင္တာနဲ႔တင္ေကာင္းမွန္းသိတယ္.. စားခ်င္တယ္..။
ဟဲဟဲ ၆ လဗိုက္ၿဖစ္တာ႐ိုးမွရိုးရဲ႔လားကိုအန္ဒီ...။

Thant - 3/12/09, 1:03 PM

တံေတြးေတြပဲ ခဏခဏၿမိဳခ် ... ဂလု ဂလု....

Phyo Wai Kyaw - 3/12/09, 2:01 PM

မဆိုးဘူးဗ် ... ခ်ီး(စ္) = ဆိတ္ႏို႔ခဲ ဆိုတာ တို႔.... ပဲပုတ္ = Tempeh ဆိုတာေလးေတြ ... ဒါလဲ ရွာေဖြ ေတြ႔ရွိမႈလို႔ ေျပာလို႔ရတယ္ဗ်...

Moe Cho Thinn - 3/12/09, 3:57 PM

ေအာ္..ျမင္သာျမင္ရ မစားရတဲ႔ ငါ႔ဘ၀ပါလားေနာ္..

မိုးခါး - 3/12/09, 5:11 PM

အားး.. အစားငမ္းသြားပါ၏ .. ဒါလည္းဒုကၡေပတကား .. :D

၀ါ၀ါ - 3/12/09, 9:21 PM

စားခ်င္တယ္.. စားခ်င္တယ္.....
ဟီးဟီး.. ၆လဗိုက္ဆိုလို့ ေနာက္တစ္ေယာက္မ်ားလားလုိ့...
ေတာာ္ေသးတာေပါ့.. ကိုအန္ဒီဗိုက္မို.လို.

ksanchaung - 3/13/09, 5:28 AM

ဒိန္ခဲ မိႈ ဆုိတဲ့ ဟင္းကို အေတာ္စိတ္၀င္စားသြားၿပီ ခ်ာပါတီကေတာ့ ဆုိင္မွာပဲ သြား၀ယ္စားလိုက္တယ္

khin oo may - 3/13/09, 5:31 PM

NTUC က ဝယ္လုိက္မယ္။ မလုပ္တတ္လို႕. ဟင္းကေကာ။။ အာ ရွုပ္ပါတယ္ ေအာက္ထပ္ က ကုလားဆုိင္ဆီဘဲ သြားေတာ႕မယ္။

ေ၀တိုး - 3/17/09, 3:45 AM

ေသ ခ်ာ မ မွတ္ ပဲ ခ်က္ လိုက္တာ FETA CHEESE ထည့္ တာ ေစာၿပီး CHEESE ေက် ကုန္ တယ္။ အရသာ ေတာ့ ေကာင္း သား..အဟိ.. :D

Thank for recipe.

Anonymous - 3/19/09, 2:50 PM

If you have an Indian grocery near by, try Paneer instead of Feta Cheese.
(http://en.wikipedia.org/wiki/Paneer)

Andy Myint - 3/23/09, 11:33 PM
အ၀သာ စားသြား စာဖတ္သူ

မေမြးဘဲ အၿမဲတမ္း ၆လ ဗိုက္ျဖစ္လို႔ ခက္ေနတာ မႏုစံေရ... သူမကေတာ့ ႏွစ္ေယာက္႐ွိၿ႔ပီ ေမြးၿပီးေတာ့ ဗိုက္ျပန္ခ်ပ္သြားတာ ဒီမွာေတာ့ အၿမဲတမ္း ၆လ ျဖစ္ေနတယ္။ ျမတ္ႏိုးက လူႀကီးစာလည္း ႏိႈုက္စားတယ္။ ႏို႔ကလည္း အရမ္းေသာက္ေတာ့ လံုးေနတာေပါ့။ ကၽြန္ေတာ္တို႔ ပထမ တစ္ေခါက္ လုပ္တုန္းကေတာ့ ဆိုဒါနည္းလို႔လား မသိဘူး က်စ္သြားတယ္။

ခ်က္ေတာ့ ခ်က္ပါတယ္ ကိုဒီဘီေအ .. မတင္ျဖစ္တာ..

ေခါက္ဆြဲနဲ႔ ဒိန္ခဲမႈိဟင္း.. အင္း... ဆိုးေတာ့ မဆိုးပါဘူး

ဘယ္႐ိုးပါမလဲ Phyo Evergreen ရယ္ .. `သူမ´ေပါ့... ကၽြန္ေတာ္လို စြံတဲ့သူကို တျခားသူေတြဆီ ပါသြားမွာ စိုးလို႔ ဗိုက္ႀကီးေအာင္ စားေကာင္းေသာက္ဖြယ္ေတြ စားေစတာ။

ဂလု ဂလုနဲ႔ .. ေနာက္ဆို ဒီဘေလာ့မွာ အစားေသာက္ Post ဆို Warning ထည့္ထားေပးမည္ Thant.. ဗိုက္ဆာခ်ိန္ မဖတ္ရ ဆိုၿပီး

ဒီလိုပဲ လုပ္စားရတာေပါ ကိုၿဖိဳး

ေသခ်ာတယ္ ကၽြန္ေတာ္ေတာ့ ေနာက္ဘ၀မွာ ၿပိတၱာျဖစ္မွာ။ မခ်ိဳသင္းတို႔ကို အစားအေသာက္ပံုေလးေတြ ျပၿပီး တကယ္ မေကြ်းလို႔

ေၾသာ္ ဘေလာ့ ဖတ္ရတဲ့ ဒုကၡပါလား မိုးခါး

ဟီးဟီး ကၽြန္ေတာ္ ဗိုက္ကေတာ့ အၿမဲတမ္း ၆လမွာ တန္႔ေနေတာ့ ေနာက္တစ္ေယာက္မထြက္ဘူး ၀ါ၀ါ

၀ယ္လို႔ ရရင္ေတာ့ အလုပ္႐ႈပ္ မခံနဲ႔ ksanchaung

ကုလားဆီမွာ ၀ယ္ေတာ့ Authentic ကုလားစာ ရတာေပါ့ မခင္ဦးေမ

မေ၀တိုး တစ္ေယာက္ ေပ်ာက္ေနလို႔ စိတ္ပူသလိုလို (ငါ့ ဘေလာ့ကို မလာေတာ့ဘူးလို႔)စိတ္မေကာင္း ျဖစ္သလိုလုို တကယ္ျဖစ္ေနတာ မေ၀တိုး... အခုမွပဲ အလံုးႀကီး က်သြားေတာ့တယ္

Thanks, Reader... that's what I have been after... I just didnt know how to call it. Appreciate it. I will try. Cheers!

Post a Comment

Many thanks for dropping a comment…

Film