Sunday, April 05, 2009

ငါးေခါင္းဟင္းခ်ိဳ

ငါးေခါင္းဟင္းခ်ိဴက ခ်က္ရတာ လြယ္ပါတယ္။ ငါးေခါင္းဟင္း ခ်က္ေတာ့ ေဖႀကီးကို သတိရတယ္။ (ကၽြန္ေတာ္တို႔က အဲဒီလိုပဲ ေဖႀကီး ေမႀကီးလို႔ ေခၚတယ္)။ ေဖႀကီးက ငါးေခါင္းဟင္း အရမ္းႀကိဳက္တယ္။ ငယ္ငယ္တုန္းက Bamboo House ဆိုတဲ႔ ဆိုင္မွာ လိုက္ေကၽြးတာလည္း ျပန္ေအာက္ေမ့တယ္။


ငါးေခါင္းဟင္းအတြက္ ႀကိဳက္တဲ့ ငါးေခါင္းသာသံုး။ ႀကီးရင္ ၿပီးေရာ။ ကၽြန္ေတာ္ကေတာ့ ဒီမွာ ေဆာ္လမြန္ငါးေခါင္းေတြ ေပါေပါပဲပဲ ေရာင္းေနေတာ့ ေဆာ္လမြန္ ငါးေခါင္းနဲ႔ ခ်က္တယ္။ စာ႐ွိမိအတြက္ အသားေတြ လႊာၿပီးေတာ့ က်န္တဲ့ ေခါင္း၊ အ႐ိုးနဲ႔ အၿမီးတြဲလ်က္ဟာ တစ္ခုကိုမွ ၂ က်ပ္၊ ၂ က်ပ္ခြဲပဲ။ ကကၠတစ္ ခပ္လတ္လတ္ တစ္ေကာင္ ၁၅ က်ပ္ေပးေနရတဲ့ အခ်ိန္မွာ ၂က်ပ္ဆိုတာ အလကား နီးပါးပဲ။

ငါးေခါင္းထဲက ပါးဟပ္ေတြကို ပလိုင္ယာနဲ႔ ဆြဲထုတ္လိုက္တယ္။ ၿပီၤးေတာ့ ဆားေလးပတ္ၿပီး (မီးဖိုေခ်ာင္ အတြက္ သပ္သပ္ထားတဲ့) သြားပြတ္တံနဲ႔ နည္းနည္း တုိက္လိုက္တယ္။ ပါးႏွစ္ဖက္ကို ခုတ္လိုက္တယ္။ ၿပီးေတာ့ ဒယ္အိုးေပၚမွာ ဆီနည္းနည္းေလး ထည့္ၿပီး အျပင္ အေရခံြေတြ က်က္႐ံု ခဏ ေႀကာ္လိုက္ပါတယ္။ ေၾကာ္လိုက္တဲ့ အတြက္ မၫွီေတာ့သလို အေရခြံေတြလည္း တင္းသြားပါမည္။

ၾကက္သြန္ျဖဴ မ်ားမ်ား၊ ဂ်င္း လက္တစ္ဆစ္၊ စပါးလင္ေအာက္ပိုင္း ၂ခု ၃ခုေလာက္၊ ၾကက္သြန္နီ အႀကီးႀကီးဆို တစ္ဥေလာက္နဲ႔ င႐ုတ္သီးမႈန္႔ျဖစ္ျဖစ္ အေရာင္တင္မႈန္႔ျဖစ္ျဖစ္ သံုးၿပီး ဆီသတ္ပါတယ္။ ၿပီးေတာ့ လက္ၫႈိးတစ္ေခ်ာင္းစာ ဗ်က္ေလာက္ လွီးထားတဲ့ မွ်စ္ခ်ဥ္ထည့္လိုက္ပါတယ္။ မွ်စ္ခ်ဥ္က မပါမျဖစ္ဆိုေပမယ့္ မ်ားရင္ အနံ႔ ျပင္းမွာ ဆိုးလို႔ နည္းနည္း ေလွ်ာ့ထည့္ၿပီး တျခား မွ်စ္ဆို႔ အ၀ါေရာင္ေတြကို အတံုးႀကီးႀကီး ျဖစ္ေအာင္ လွီးၿပီး ထပ္ထည့္ပါတယ္။ ေရနည္းနည္း ထည့္ၿပီး မွ်စ္ေတြ ႏူးတဲ့ အထိ တည္ထားလိုက္တယ္။

ေနာက္မွ ငါးေခါင္းဖတ္ေတြရယ္၊ ပဲျပား၊ ျပဳတ္ၿပီး ခြာထားတဲ့ ငံုးဥ၊ ငါးဖယ္လံုး (မထည့္လည္း ရပါတယ္)၊ ထူထူ လွီးထားတဲ့ မုန္လာဥနီေတြ ထည့္ၿပီး ေရထပ္ထည့္ပါတယ္။ စပါးလင္ အေပၚပိုင္းေတြကိုလည္း ထံုးၿပီး ထည့္လိုက္ပါတယ္။ ဆားသင့္႐ံုထည့္ပါတယ္။ ေနာက္အေရးႀကီး လိုအပ္တဲ့ ေ႐ွာက္ရည္ ဒါမွမဟုတ္ သံပုရာရည္ မ်ားမ်ား ထည့္ပါတယ္။ အခ်ဥ္စူးပါေစ။ မန္က်ီးရည္ အခ်ဥ္ကို ငံျပာရည္က ႏိုင္ေပမယ့္ ေ႐ွာက္၊သံပုရာသီး အခ်ဥ္ကိုေတာ့ ဆားက ပုိုဆိုးေစပါတယ္။ သၾကားနည္းနည္း ထည့္ၿပီး အရသာကို ထိန္းလိုက္ပါတယ္။ ငံျပာရည္ ထည့္ရင္လည္း ငံျပာရည္က တျခား အနံ႔ေတြကို အုပ္သြားမွာ စိုးလို႔ မထည့္ပါဘူး။ သူမတို႔ ေတာင္ႀကီးဖက္က စတိုင္ (႐ွမ္းေခါက္ဆြဲတြင္ သံုးေသာ) ပဲငပိအစပ္ ၃-၄ ဇြန္း ထည့္လိုက္ပါတယ္။

ပြက္ေအာင္တည္ထားလိုက္ၿပီး အရသာေတြ ေရာသမသြားရင္ အဆင္သင့္ၿဖစ္ပါၿပီ။ က်သြားရင္ အရသာ ျမည္းၾကည့္ၿပီး အခ်ဥ္လိုရင္ အခ်ဥ္ ထပ္ထည့္ႏိုင္ပါတယ္။


ငါးေခါင္းဟင္းနဲ႔ လုိုက္ဖက္တာကေတာ့ ကုကၠိဳင္းက ေကာ္ေၾကာ္ ျဖစ္ပါတယ္။ စကၤာပူ စတိုင္ ငါးေခါင္းဟင္း စားခ်င္ရင္ေတာ့ ဒီမွာ ရႏုိင္ပါတယ္။


29 comments:

khin oo may - 4/5/09, 7:14 PM

တ႕ိဳ ၁ ယူပါရေစ။

khin oo may - 4/5/09, 7:15 PM

ေတာ္လုိက္တာေနာ္။ မုိးခ်ဴိသင္းလာၿပီးပညာယူဦးမွာေတာ႕ၿမင္ေယာင္မိေသး..

MrDBA - 4/5/09, 7:41 PM

ကၽြန္ေတာ္ေတာ့ ငါးသရက္သီးငပိဟင္း ဒီေန႔ခ်က္စားတယ္ဗ်။

Anonymous - 4/5/09, 8:20 PM

အိမ္က အေဖလည္းဳကိုက္မွၾကိဳက္။ ကုလားေစ်းနားကဆိုင္မွာ ငါးခူေခါင္းအၾကီးၾကီးေတြ ၀ယ္ရရင္ ခ်က္ေၾကြးရဦးမယ္ ဒီနည္းအတိုင္းဘဲစမ္းခ်က္ရဦးမယ္။ ေက်းဇူးပါဘဲရွင့္ း)

sin dan lar - 4/5/09, 8:34 PM

စမ္းခ်က္ၾကည့္စရာ ငါးေခါင္းဟင္းခ်ိဳတစ္ခြက္တိုးျပီေပါ့...။

ကိုဒီဘီ.. ဘိုင္ဒေဝးနဲ႕ မၾကြားပါနဲ႕

Anonymous - 4/5/09, 9:30 PM

ၾကိဳက္ပါတယ္ဗ်ိဳ႕ ခ်က္စရာ အမယ္ တစ္ခုတိုးၿပီး
မနက္ၿဖန္ မွ်စ္နဲ႕ သံပရာသီ ၀ယ္ ၊ စပလင္း ဓါၿပားရိုက္လို႕ စမ္းလိုက္အံုးမယ္ ခင္ညာ

စႏၵကူးေမ - 4/5/09, 10:46 PM

salmon ေတာ့၀ယ္လို႔ရဘူး.. အကိုေရ တူနာေခါင္းနဲ႔ေရာခ်က္လို႔ရမလား..တူနာအလတ္ စား (၃)ကီလိုေလာက္အေကာင္ေလးေတြ..

Phyo Maw - 4/5/09, 11:10 PM

ငါးေသတၱာဗူးထဲက ငါးနဲ႕ေကာ ခ်က္လို႕ရလားဟင္
(စတာပါ:P)
တစ္ကုိယ္တည္းသမားအတြက္ ဟင္းတစ္ခြက္ကေတာ့ အိမ္မက္ပါပဲဗ်ာ
ကို we she me တို႕ခ်က္ၿပီးတင္တဲ့ ပံုေတြလည္း ေနာက္ဆို ထမင္းစားရင္ ၾကည့္ၿပီးစားရမယ္။ :D

Taungoo - 4/5/09, 11:34 PM

ဒါေတာ့ ၾကိဳက္တယ္ဗ်ိဳ႔။ ငရုတ္သီးျခမ္းကြဲေလးပါ ထည့္ရင္ အရသာပိုတက္မယ္ထင္တယ္။

----- Jennifer ----- - 4/5/09, 11:40 PM

ဒီလုိသားမ်ိဴးေလး ေမြးခ်င္လိုက္တာ.

subuueain - 4/6/09, 12:29 AM

အရမ္းၾကိဳက္

imaginary clouds no 2 - 4/6/09, 12:52 AM
This comment has been removed by the author.
imaginary clouds no 2 - 4/6/09, 12:55 AM

အန္ဒီေရ ခ်က္စားၾကည္႔ဦးမယ္ ။ အလုပ္မ်ားေနလို႕ မွတ္ခ်က္ေတြမေရးၿဖစ္ဘူးၿဖစ္ေနတယ္ ။

ျမဴးသွ်ရီ - 4/6/09, 3:18 AM

ကိုandyေရ.......
ငါးေခါင္းဟင္းခ်ိဳနည္းသြားတယ္
Link ခ်င္လို ့ပါ ရမလား?

မင္းညိဳ - 4/6/09, 5:35 AM

အင္းစိန္ေဖာ႔ကန္ေစ်းမွာ ငါးေခါင္းေတြ၀ယ္ၿပီး သူငယ္ခ်င္းတစ္ခု ခ်က္စားတာအမွတ္တရရွိေတာ့တယ္။ အၾကီး ၅ ခုမွ ၂၀၀၃ ေလာက္က ၂၀၀ က်ပ္ေပးရတယ္။ တန္သေပါ႔ဗ်ာ။

Moe Cho Thinn - 4/6/09, 6:10 AM

မမ kom ေျပာသလို ပညာလာယူသြားပါၿပီ။ ေအာ္.. မႀကိဳက္တာရယ္လို႔လဲ မရွိေတာ႔တဲ႔ ငါ႔ဘ၀ပါလား။

မိုးေကာင္းသူ - 4/6/09, 10:43 AM

ကုိအန္ဒီ
ငါးေခါင္းခ်ဥ္ဟင္းခ်က္နည္းယူသြားပါတယ္။ ပဲငါးပိ အစပ္ ေလးထည္႔လုိက္ေတာ႔ ပုိလုိ႔စားေကာင္းတယ္ေနာ္။ အရမ္းႀကိဳက္တဲ႔ဟင္းတခြက္ပါ။ ေနာက္ေန႔မ်ားမွာမွ ခ်က္စားပါအုံးမည္။

Yan - 4/6/09, 12:22 PM

ဟုိက္ရွားပါး....

ဟင္းလ်ာတစ္ခြက္ခ်က္နည္းေတာ႔ ရျပီဗ်.

သုိင္းက်ဴး ဘရုိ..

:)

Y.

Anonymous - 4/6/09, 5:34 PM

Ko andy,
Red emperor or Snapper fish heads are good too...

T T Sweet - 4/7/09, 2:02 AM

ငါးေခါင္းဟင္း လာစားသြားပါသည္။ စလံုးမွာေတာ႔ ဆိုင္ွမွာ ခဏခဏစားဘူးပါသည္။ ၾကည္႔ရင္းနဲ႕ ဗိုက္ဆာလာၿပီ။

Phyo Evergreen - 4/7/09, 10:05 PM

ငါးေခါင္းဟင္းေလးနဲ႔ဆို ထမင္းစားၿမိန္မွာေသခ်ာတယ္..။ တစ္ရက္တစ္ရက္ စားဖို႔ ဦးေႏွာက္ေၿခာက္ေနရတယ္..စားလို႔မေကာင္းလို႔..။ ငါးေတြေတာ္ေတာ္ေစ်းသက္သာတာပဲ.. အေမလည္းအဲသလို ဥနီကို ပန္းပြင့္ပံုေဖာ္ၿပီးခ်က္တယ္။

Andy Myint - 4/8/09, 9:05 PM
မစႏၵကူးေမ....စကၤာပူမွာတုန္းက ခ်က္စားဖူးတယ္။ တူနာေခါင္းကေတာ့ အနံ႔နည္းနည္း ျပင္းတယ္။ စားၿပီးလို႔ ေလခ်င္တက္ရင္ ငါးႀကီးဆီ (ေဆး) ေသာက္ထားသလိုမ်ိဳးပဲ
အိမ္႕ခ်မ္းေျမ႕ - 4/10/09, 9:35 AM

ကေနဒါကို ဆယ္လ္မြန္ေတြ ျပန္လာတာ နည္းသြားတာ ဒါေၾကာင္႔ကိုး :P

Rita - 4/10/09, 7:37 PM

ငံုးဥေလးေတြက ေပၚလို႕ စားခ်င္လိုက္တာေနာ္
:)

ႏုသြဲ႔ - 4/11/09, 1:59 AM

အစားေတြပဲ စဥ္းစား (ခ်က္လည္းစားပါတယ္) မိေနလို႔ တင္းခံထားတာ မေနႏိုင္ေတာ႔လို႔ လာဖတ္သြားၿပီ း) အေသးစိတ္ သင္ေပးထားေတာ႔ စမ္းခ်က္ရေတာ႔မွာေပါ႔ေလ...ဒုကၡ ဒုကၡ။ ပိန္ဦးေတာ႔မွာပဲ။

ဒါနဲ႔ Bamboo House က ေျမနီကုန္းထဲမွာ မဟုတ္လား။ ငယ္ငယ္က ေရာက္ဖူးတယ္။ စားေသာက္ဆိုင္ေကာင္း ရွားပါးတဲ႔ ေခတ္မွာ ဒီဆိုင္က စတိုင္က်က် တည္ခင္းဧည္႔ခံၿပီး အစားအေသာက္ေတြကလည္း သိပ္ေကာင္းတာပဲ။

ThuHninSee - 8/10/09, 7:48 AM

ဒီေန႔ ခ်က္စားျဖစ္တယ္ ကိုအန္ဒီေရ.. ဆရာ႔လက္ရာေတာ႔ မမီဘူးေပါ႔။
စပါးလင္လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္၀ယ္မရလို႔. ဆုိင္က ၾကိတ္ၿပီးသားပဲ
၀ယ္လိုက္ရတယ္။

meemee - 10/6/09, 10:18 PM

ဒီေနခ်က္စားျဖစ္တယ္...သုိင္းက်ဴး

ကုိေဇာ္ျကီး - 1/31/10, 6:42 AM

သိပ္ေကာင္းတဲ့ ဟင္းခ်က္နည္းပါပဲဗ်ာ။ ေက်းဇးူတင္တယ္ေနာ္။ ဟင္းခ်က္နည္း မွတ္သြားပါတယ္။ ေနာက္လည္း လာျပီး နည္းယူပရေစ။

Anonymous - 6/3/10, 3:59 AM

ငါးေခါင္းဟင္းခ်ိဳလြမ္းေနတာၾကာျပီ
အခု ခ်က္နည္းေတြ႔ေတာ့ အရမ္းဝမ္းသာတာပဲ.
ဒီေန႔ပဲခ်က္စားၾကည့္လုိက္မယ္၊
ခ်က္နည္းယူသြားမယ္ေနာ္

Post a Comment

Many thanks for dropping a comment…

Film