Sunday, June 27, 2010

Sausage Rolls

အခုတေလာ လင္မယား ၂ ေယာက္စလံုး TV မွာ ေန႔တိုင္း ၾကည့္ျဖစ္ေနတာ MasterChef Series ပါ။ UK က လူေတြကေတာ့ MasterChef ကို ရင္းႏွီးၿပီး ျဖစ္မည္။ တျခား TV Show ေတြလိုပဲ အၿပိဳင္အဆိုင္ေပါ့။ သူကေတာ့ အခ်က္အျပဳတ္ၿပိဳင္ရတာ။ MasterChef က (Suvivor လို) တျခား TV Show ေတြလိုမ်ိဳး Contestant ေတြကို အႏိုင္က်င့္တယ္လို႔ မခံစားရဘဲ Contestant ေတြကို လူလူသူသူ ဆက္ဆံတာ Judge ေတြက ေစာ္ကားေမာ္ကား ေျပာတာမ်ိဳး မဟုတ္ဘဲ ထိန္းထိန္းသိမ္းသိမ္းေျပာတာေတြေၾကာင့္ ၾကည့္ျဖစ္သြားပါတယ္။။ American Idol က Simon Cowell တို႔က်ေတာ့လည္း တည့္တိုးေျပာတာ အေျပာခံရတဲ့သူေတာင္ မ်က္ရည္နဲ႔ မ်က္ခြက္ ျဖစ္ရေပမည့္ ကမၻာေက်ာ္ၿပီး သူေဌးျဖစ္ေနျပန္ေရာ။ Gordon Ramsay ေလာက္ အေျပာအဆို မဆိုးလ်င္ပဲ အပန္းေျဖတဲ့ အခ်ိန္မွာ ၾကည့္ရ ေတာ္ပါၿပီ။ အခု MasterChef မွာေတာ့ Judge ေတြက အေျပာအဆိုလည္း မဆိုးဘူး ပိုေကာင္းတာက တစ္ပတ္တစ္ခါ Master Class ဆိုၿပီး Contestant ေတြကို ခ်က္ျပတယ္ သင္ေပးတယ္။ အဲဒါေတြၾကည့္ၿပီး ကိုယ္ႀကိဳက္ေလာက္မည့္ အစာ ခ်က္ႏိုင္ေလာက္တာေတြ လုပ္စားျဖစ္တယ္။ တစ္ခု လုပ္စားျဖစ္တာ အလြယ္ဆံုး Sausage Roll။

ဒီမွာ Sausage Rolls စားၾကတာ ျမန္မာျပည္မွာ ဘိန္းမုန္႔စားသလိုမ်ိဳးပဲ။ မနက္စာ စားၾကတယ္။ ဆိုင္ေတြမွာလည္း စကၤာပူက လက္ဘက္ရည္ဆိုင္ေတြ ေပါက္စီ ေရာင္းသလိုကို ေရာင္းၾကတာ။ ေရာက္စတုန္းကေတာ့ ၀ယ္စားေသးတယ္။ နည္းနည္းငန္ၿပီး အသားထဲက အဆီမ်ားတာနဲ႔ က်န္းမာေရးအတြက္ မေကာင္းဘူး ဆိုၿပီးေတာ့ မစားျဖစ္ေတာ့ဘူး။ Sausage Roll ဆိုလို႔ Sausage ၀က္အူေခ်ာင္းလိုမ်ိဳးကို ျမင္မိမည္။ တကယ္ေတာ့ အတြင္းမွာ အသားအေၾကကို ဌာပနာ လုပ္ထားတာ။ အျပင္က ဆိတ္သားပတ္ဖ္လို Pastry နဲ႔ ပတ္ထားတယ္။ ေနာက္ပိုင္း ၀ယ္မစားျဖစ္ေတာ့ေပမည့္ MasterChef မွာ လုပ္ျပေတာ့မွ ျမင္ၿပီး အလြယ္လုပ္စားလို႔လည္းရ ကိုယ့္ဘာကိုယ္ ခ်က္စားေတာ့ အဆီ၊ အငန္ကိုလည္း ခ်ိန္လို႔ ရေတာ့ လုပ္စားၾကည့္ၾကတယ္။

Sausage Roll အတြက္ အသားကေတာ့ ၀က္သားအေၾကနဲ႔ ႏြားကေလးသား (Veal) အေၾက ၂၅၀ ဂရမ္စီကို ေရာလိုက္ပါတယ္။ Veal က အမဲသားေလာက္လည္း မညွီဘူး။ ပိုလည္း ႏူညံ့ေတာ့ ေၾသာ္ဇီေရာက္ၿပီးေတာ့မွ စားျဖစ္တယ္။ ႏို႔စား ႏြားမေတြ ႏို႔လိုက္ဖို႔ ႏွစ္တိုင္း တစ္သား ေပါက္ဖို႔လိုတယ္။ တစ္ႏွစ္ တစ္သားေမြးလာတဲ့ ႏြားေပါက္ေလးေတြထဲက အမေတြကိုပဲ ႏို႔စားႏြားလုပ္ဖို႔ လိုေတာ့ အထီးေတြကို သိပ္ႀကီးေအာင္ မေစာင့္ေတာ့ဘဲ Butcher ဆီပို႔လိုက္ေရာ။ ႏြားကေလးဆိုေတာ့ ႂကြက္သားေတြက အသားစားႏြားေတြလို မမာေတာ့ စားရတာ ႏူးညံ့တယ္။ ႏို႔တိုက္ၿပီး ေမြးထားတဲ့ Veal ဆိုရင္ စားရတာ ပိုေတာင္ ႏူးညံ့တယ္ ဆိုပါတယ္။ Veal အသား Texture နဲ႔ အေရာင္နဲ႔က ၀က္သားနဲ႔ အမဲသားၾကားမွာ ရွိေတာ့ ဘယ္လိုရွိမည္ ဆိုတာ စိတ္မွန္းၾကည့္ႏိုင္ပါတယ္။

အဲဒီ Show မွာ ျပသြားတာက ကေလးေတြအတြက္ လုပ္တာ ဆိုေတာ့ ကေလးေတြက ဟင္းသီးဟင္းရြက္ဆို ေခ်းမ်ားတတ္ေတာ့ သူတို႔ မသိေအာင္ ဘယ္လို ခ်က္ရမည္ ဆိုတာ ျပသြားပါတယ္။ မုန္လာဥနီ ၂ဥကို အမွ်င္ေတြရေအာင္ ျခစ္နဲ႔ျခစ္ၿပီး ေထာပတ္ တစ္ဇြန္းေလာက္နဲ႔ ေၾကာ္လိုက္တယ္။ မုန္လာဥေတြက ေပ်ာ္သြားၿပီး အႏွစ္လိုမ်ိဳး ျဖစ္သြားတယ္။ ၾကက္သြန္ဥနီ ၂ဥ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၃-၄တက္ကို ေလးစိတ္း ေသးေသးလွီးၿပီး ဆီနည္းနည္းနဲ႔ အပူေပးၿပီး ေမႊတယ္ ဆိုရံု ေၾကာ္လိုက္တယ္။ အဲဒီအခ်ိန္မွာ Thyme လိုမ်ိဳး အေမႊးအႀကိဳင္ နည္းနည္း ထည့္ေၾကာ္လည္း ရပါတယ္။


ၿပီးေတာ့ အသား ၂ မ်ိဳးရယ္ မုန္လာဥနီနဲ႔ ၾကက္သြန္ေၾကာ္ထားတာေတြရယ္ Breadcrumb ၂ ခြက္ရယ္ ေရာေမႊလိုက္ပါတယ္။ Breadcrumb က ၀က္သား အမဲသားလိုမ်ိဳး အသားအေၾကေတြမွာ အဆီထြက္တတ္ေတာ့ သူက အဆီေတြ စုပ္လိုက္ႏိုင္တယ္။ အရသာကို လံုးေစတယ္။ ဘာဂါအတြက္ အသားျပားေတြ ဘာေတြလုပ္ရင္ျဖစ္ျဖစ္ အသားလံုး ေၾကာ္ရင္ျဖစ္ျဖစ္ ထည့္တယ္။ (စကားမစပ္ IT သမားမ်ားအတြက္ - Web Page ေတြမွာ အေပၚဘက္နားမွာ ရွိတတ္တဲ့ Navigation Link ေလးေတြကို "Breadcrumbs" လိုေခၚပါတယ္) အားလံုးကို ဇလံုထဲ ထည့္ၿပီး ဆားနည္းနည္းထည့္ၿပီး သမသြားေအာင္ ဖိၿပီး ေရာေမႊလိုက္ပါတယ္။

ဆိတ္သားပတ္ဖ္လို အျပင္အခြံမွာ အလႊာလႊာ အထပ္ထပ္ျဖစ္တာမ်ိဳးကေတာ့ Ready-made Puff Pastry ၀ယ္လိုက္ရံုပါပဲ။ Pastry အျပားႀကီး တစ္ဖက္ကို ေပတံ ၂ ျပားစာေလာက္ Roll တစ္ခု လိပ္လို႔ ရရံုေလာက္ ျဖတ္လိုက္ၿပီး အသားအေၾကေတြကို အတန္းလိုက္ တင္ၿပီး လိပ္လိုက္ပါတယ္။ လိပ္ၿပီးမွ Pastry ျပားကို ျဖတ္ရင္လည္း အတိုင္းအတာ အတိအက်ရပါတယ္။

အသား ၅၀၀ ဂရမ္နဲ႔ဆို ၄လိပ္ေလာက္ ရပါတယ္။ အလိပ္ေတြကို တခါတည္း Baking Tray ထဲထည့္ၿပီး အေပၚက ၾကက္ဥအႏွစ္ သုတ္ပါတယ္။ ၾကက္ဥအႏွစ္သုတ္ၿပီး ဖုတ္လိုက္ရင္ အေရာင္လွပါတယ္။ ၾကက္ဥအႏွစ္သုတ္ၿပီး အေပၚက ႏွမ္းျဖဳးပါတယ္။ သူတို႔ကေတာ့ Basil Seed ဆိုတာ ျဖဴးပါတယ္။ အိမ္မွာလည္း မရွိ တစ္ခါတစ္ေလမွ လုပ္စားတာ ဆိုေတာ့လည္း ၀ယ္ၿပီး မထည့္ေတာ့ပါဘူး။ ပင္စိမ္းရြက္ အေစ့ကို အေျခာက္မစားဘူး ၾကေပမည့္ ပင္ပြားေတာ့ စာဖတ္သူေတြ ေသာက္ဖူးၾကမည္ ထင္ပါတယ္။ ပင္ပြားကလည္း ပင္စိမ္းရြက္ အေစ့ပါပဲ။ ၿမိတ္ဖက္က အလႉေတြမွာ တိုက္တတ္တယ္။ Basil Seed လိုမ်ိဳး ဘိန္းေစ့ျဖဴးလည္း ရႏိုင္ပါတယ္။ ဘိန္းေစ့ကလည္း ေစ်းႀကီးေတာ့ ႏွမ္းပဲ ျဖဴးလိုက္ပါတယ္။


ၾကက္ဥအႏွစ္သုတ္ေတာ့ သမီးက ၀ုိင္းကူေပးတယ္။ သားနဲ႔ သမီးက အေဖနဲ႔ အေမ ဟင္းခ်က္ၿပီဆို ၀ုိင္းလုပ္ေပးခ်င္လို႔ (ေဆာ့ခ်င္လို႔) ေခ်ာင္းေနၾကတာ။ ေပးလုပ္လိုက္ေတာ့ ေပ်ာ္သည္ေပါ့။


ၿပီးေတာ့ Oven ထဲကို ထည့္ၿပီး ၁၈၀ ဒီကရီနဲ႔ ဖုတ္လိုက္ပါတယ္။ ၁၅မိနစ္ မိနစ္၂၀ေလာက္ အၾကာမွာေတာ့ Pastry ေတြက မြၿပီးတက္လာတယ္။ ၾကက္ဥအႏွစ္ေတြက အေရာက္ေတာက္ၿပီး ႏွမ္းေတြက အဆီထြက္ၿပီး အထဲက အသားေတြကလည္း က်က္သြားပါတယ္။ ၿပီးရင္ေတာ့ ေစြေစြေလးေတြ လွီးၿပီးေတာ့ စားလို႔ ရပါၿပီ။ Sausage Roll လိုမ်ိဳးပဲ ျဖစ္ျဖစ္ ၀က္အူေခ်ာင္းလိုမ်ိဳးပျဲဖစ္ျဖစ္ ပဲသီးေတာင့္လိုမ်ိဳးကိုပဲ ျဖစ္ျဖစ္ အဲဒီလို လွီးထားရင္ တံုးတိလွီးထားတာထက္ ၾကည့္ေကာင္းပါတယ္။

အခုဆို တစ္ခုခု ခ်က္စားမည္ဆိုရင္ ကေလးေရာ လူႀကီးေရာ စားလို႔ ရတာမ်ိဳးကို ေရြးၿပီး လုပ္ျဖစ္တာ မ်ားလာတယ္။။ ၿပီးေတာ့ ကေလးေတြက အစားေခ်းမ်ားတာ အေၾကာင္းရွိပါတယ္။ သမီးနဲ႔သားမွာ သမီးက အသားမစားဘူး။ အသားဖတ္ေတြကို မ၀ါးႏိုင္လို႔။ ေကၽြးလည္း အသားေတြကို ကြမ္း၀ါးသလို ၀ါးၿပီး ေထြးထုတ္တယ္။ အဲဒါေၾကာင့္ အခု Sausage Roll လိုမ်ိဳး အသားေတြကိုႀကိတ္ မုန္လာဥနီေတြကို ႀကိတ္ၿပီး တခါတည္း စားလို႔ ရတာမ်ိဳး လုပ္ေပးေတာ့ ႀကိဳက္ၿပီး စားၾကတယ္။ Dumpling လိုမ်ိဳး Dim Sum လိုမ်ိဳး လုပ္ေကၽြးလည္း စားၾကတယ္။ အသားလံုးေၾကာ္ေကၽြးလည္း စားတယ္။ ကေလးေတြ အသားမစားရင္ ဒီလို လုပ္ေကၽြးျခင္းျဖင့္ အသားမ်ားမ်ား ေကၽြးႏိုင္ပါတယ္။

MasterChef (AU) web site မွာ Recipe ေတြကို ဗီဒီယုိနဲ႔ ၾကည့္ႏိုင္ပါတယ္။ အခုမွ အစအဆံုး ၾကည့္ရင္ေတာ့ Series ကို ေစာင့္ၾကည့္ေနတာေလာက္ စိတ္မ၀င္စားႏိုင္ေပမည့္ အေနာက္တိုင္း အစားအစာ ခ်က္နည္းေတြကို တီးေခါက္ခ်င္ရင္ေတာ့ သြားၾကည့္သင့္ပါတယ္။ အခု Sausage Rolls လုပ္နည္းကို ရုပ္နဲ႔ အသံနဲ႔ ၾကည့္ခ်င္ရင္ေတာ့ ဒီမွာ ၾကည့္ႏိုင္ပါတယ္။

19 comments:

Shinlay - 6/27/10, 11:04 PM

လုပ္စားၾကည့္ပါအံုးမယ္။ အဲ့ဒီလိုမိ်ဳး (အာလူးနဲ ့) သံုးေျမာင့္ပံု ေလးေတြေတာ့ လုပ္စားဖူးပါတယ္။
Thanks...Pls say hello to your family...

Moe Cho Thinn - 6/27/10, 11:10 PM

ဒီမိသားစု နဲ႔ အိမ္နီးခ်င္လိုက္တာ..
အခုလို မုန္႔ ဖုတ္ရင္ လာကူ လုပ္ခ်င္လို႔ ေျပာပါတယ္။ :)

JUSTICE999BURMA - 6/27/10, 11:49 PM

အကိုနဲ ့ အမေရ ...
ဒီတစ္ခါ၀ါးတီးကေတာ့ က်ေနာ္နဲ ့ သိပ္အဆိုင္ဘူးဂ်။ ျပီးေတာ့ နဲနဲ အလုပ္ရႈပ္မယ္ထင္တယ္ေနာ္။ ကိုယ့္မွာကလဲ ဒီလိုေကၽြးစရာ သားသားမီးမီး ကလဲအရွိ၀ူးေလ။ ႀကံဳတုန္း ေၾကာ္ျငာေလး၀င္ထားမွ ... ဟီးးးးးးးးး ဘာပဲျဖစ္ျဖစ္ မုန္ ့ ေလးၾကည့္ရတာနဲ ့ တင္ ေတာ္ေတာ္ အေမာေျပာသြားျပီ။ က်န္းမာၾကပါေစ ဗ်ာ။

Kyaw Hnin Se Lwin - 6/28/10, 12:11 AM

ေပ်ာ္စရာၾကီး ၿပီးေတာ႕ စားခ်င္စရာေလး...

တန္ခူး - 6/28/10, 12:12 AM

သားရဲ့အၾကိဳက္ဆံုးအစားအစာထဲက တခုမို ့ အတုခိုးသြားျပီ ကိုအန္ဒီေရ...မွ်ေ၀ေပးတာ ေက်းဇူးပါ

Phyo Evergreen - 6/28/10, 12:18 AM

ဟဟ.. ဒီ video ေလး Youtube မွာၾကည့္ၿပီးကတည္းက ဒီပုိ႔စ္ဘယ္ေတာ့လာမလဲလို႔ေစာင့္ေနတာ..။ စားေကာင္းမယ့္ပံုဘဲ..။
ကၽြန္ေတာ္လည္း အခ်က္အၿပဳတ္နည္းနည္းေတာ့၀ါသနာပါတယ္.. Gordon Ramsay ကိုေတာ့သေဘာက်တယ္ အေၿပာဆိုးေပမယ့္အမွန္ေတြေၿပာတာ..။ သူ႔ရဲ႔ Kitchen Nightmares Series ေတြၾကည့္ၿဖစ္တယ္.။

T T Sweet - 6/28/10, 1:38 AM

ေဘးက အညႊန္းပို႔စ္ေလးေတြ လာဖတ္ရင္းနဲ႔ ကိုအန္ဒီရဲ႔ Yummy Yummy နဲ႕ တိုးပါေရာလား။ သမီးလဲ အဲလိုမုန္႔မ်ိဳးေတြ ၾကိုက္တတ္တယ္။ သမီးကို လုပ္ေကြ်းခ်င္တာ အိမ္မွာ Oven မရွိဘူးဗ်ိဳ႔။

သတိထားမိတာ ခေလးေတြက သူတို႕ကိုယ္တိုင္ပါ၀င္ကူညီၿပီး ရလာတဲ႔ အစားအေသာက္ဆို ပိုစားၾကတယ္။ ခ်က္ၿပဳတ္ရင္လဲ သိပ္ကူညီခ်င္ၾကတယ္။
ၿမတ္နိူး လုပ္ကူေနပံုေလးၾကည္႔ရတာ စိတ္ရွည္မဲ႔ပံုပဲ ...

khin oo may - 6/28/10, 1:51 AM

သေဘာက်ပါတယ္။

Mon Petit Avatar - 6/28/10, 2:43 AM

I love to try one of those. Btw, I also love to watch the cooking show,Iron chef Japan, Jamie Oliver, Gordon Ramsay ( though he can be ill-mannered sometimes), etc.

သိဂၤါေက်ာ္ - 6/28/10, 3:21 AM

စားခ်င္စရာေလး..

ေခ်ာ(အစိမ္းေရာင္လြင္ျပင္) - 6/28/10, 4:09 AM

မိသားစု ေပ်ာ္ေပ်ာ္ပါးပါး လုပ္စားၾကတာ
ေပ်ာ္စရာအားက်စရာ ေကာင္းလိုက္တာ
အစားအစာေတြကလဲ စိတ္၀င္စားစရာခ်ည္း..
သေဘာက်မိပါတယ္..

Moe Cho Thinn - 6/28/10, 7:48 AM

that's enough?? ခ်စ္စရာေလး..

စႏၵကူး - 6/28/10, 5:46 PM

ဒုတိယပံု ဒီမွာမေပၚလာဘူး... ဘာျဖစ္လဲမသိ. းO

ခ်စ္ၾကည္ေအး - 6/28/10, 9:01 PM

Jamie Oliver ကို ႀကိဳက္တယ္၊ သူခ်က္ျပေနပံုေတြက တကယ့္ကို care free ပဲ။ ခုေတာ့ bake လုိ႔မရေသးဘူး က်မမွာ baking oven မ႐ိွလို႔....နည္းပဲ ၾကည့္သြားတယ္...:)

Andy Myint - 6/29/10, 10:14 AM
Oven အႀကီးမရွိတဲ့သူမ်ား Toaster Oven နဲ႔ လုပ္စားလို႔လည္း ရပါတယ္။ 180' ပဲ လိုတာဆိုေတာ့ အဲဒါေလးနဲ႔လည္း ရႏိုင္ပါတယ္။
Anonymous - 6/29/10, 7:32 PM

ကိုအန္ဒီေရ
အဲလိုမ်ိဳး ပံုစံနဲံ အသီးအရြက္မၾကိဳက္တဲ့ကေလးေတြကို စားေစတာ အန္မတန္ေကာင္းပါတယ္ အတုယူရတာေပါ့..သူငယ္ခ်င္းတေယာက္ကေတာ့ သူ့သားႏို့သိပ္မေသာက္ေတာ့လို့ ovaltine နဲ့အေရာင္ေျပာင္းတိုက္တာေတြ ့ဘူးတယ္… သူလဲေအာင္ျမင္တယ္.
American Idol က Simon Cowell ဟာသူေျပာတာေတြက တဲ့တိုးက်ေပမဲ့ မွန္ေနတာမ်ားတယ္ထင္မိတယ္..ဘာလို့လဲဆိုေတာ့ သူဟာ သူ့အလုပ္ကို ပိုင္ႏိုင္တယ္ထင္မိလို့ပါ .. သူခ်ီးက်ဴးတဲ့အခါမွာၾကေတာ့လဲ Contestant ေတြဟာ တျခားသူေတြရဲ့ စကားထက္ ပိုအေလးထားတာ၊ ေပ်ာ္ရႊင္တာေေတြ ့ မိတယ္ ဒါေၾကာင့္မ်ားေအာင္ျမင္သလားလို့… ခုေတာ့သူ မပါေတာ့မဲ့ Next Idol မွာတျခား Judge ေတြကိုအစားထိုးလို့ကိုမရေသးဘူး ကိုအန္ဒီေရ … Ellen လဲမစြံလွဘူး…
NK

Shinlay - 6/30/10, 11:35 PM

ဒီေန ့လုပ္ျဖစ္ပါတယ္။ အဆင္ေျပစြာနဲ ့ျပီးသြားပါတယ္။
အသားက Breadcrumb နဲ ့ဥနီ ၾကက္သြန္ေတြေရာထားလို ့
ခပ္စိုစိုေလးျဖစ္ေနတာ အရသာရွိပါတယ္။
ျမန္လည္းျမန္တာေၾကာင့္ မၾကာခဏ လုပ္ျဖစ္ပါလိမ့္မယ္။
ညေန အိမ္ဦးနတ္ျပန္လာရင္ အေမာေျပေပါ့။ မွ်ေ၀ေပးတာေက်းဇူးတင္ပါတယ္။

nu-san - 7/12/10, 4:02 AM

Sausage rolls လုပ္တဲ့ movie file က ဒီကေန ၾကည့္မရဘူး.. ဒါေပမယ့္ ျမတ္ႏုိးေလး ကုိ ရိုက္ေပးထားတဲ့ movie file ေတာ့ ခဏခဏ ၾကည့္ျဖစ္တယ္.. သူ႕လက္ေလးေတြနဲ႕ ၾကက္ဥအႏွစ္သုတ္ေပးေနတာ စိတ္ပါလက္ပါနဲ႕.. အေမကုိ ကူညီခ်င္ေနတာ.. သမီးေလး ေမြးရတာ အဲဒါတခုေတာ့ ေကာင္းတယ္လုိ႔ ေျပာရမယ္.. ျမတ္ႏုိးေလးက တအားခ်စ္ဖုိ႔ေကာင္းေနျပီ.. ကုိထက္ေလးကုိလည္း ခ်စ္ပါတယ္.. :)) စမ္းလုပ္ၾကည့္မလားဆုိျပီး လာၾကည့္ေနတာ.. puff pastry sheet အရင္ရွာရဦးမယ္.. :D

natthi - 12/31/10, 4:48 AM

MasterChef Seriesကို ဒီပိုစ့္ဖတ္ၿပီး အမွတ္ရမိေနတာနဲ႔ ဒီမွာ TVက Series 2 ေၾကာ္ၿငာ၀င္တဲ့အခ်ိန္က သိပ္မကြာဘူး။ ဘယ္ေန႔က စလဲေတာ့ မမွတ္မိေတာ့ဘူး။ ၿပီးတာကေတာ့ ဒီေန႔ပဲ။ တေန႔ ၁နာရီ/နာရီ၀က္ တပတ္ ၅ရက္ ျပတာ အစအဆံုး အရသာ႐ွိ႐ွိနဲ႔ ၾကည့္ျဖစ္သြားတယ္။ ဒီမွာလဲ MasterChef Indiaလာေနတယ္။ AUေလာက္ ၾကည့္လို႔ သိပ္မေကာင္းလွဘူး။ ဒါေပမယ့္ မဆလာန႔ံ သင္းသင္းေလးနဲ႔ေပါ့ဗ်ာ။

Post a Comment

Many thanks for dropping a comment…

Film