Tuesday, January 25, 2011

ပုစြန္ ပဲၾကာဆံေပါင္း

ပုစြန္ ၾကာဆံေပါင္း ကို ပထမဆံုး ၾကားဖူးတာ ယိုးဒယားက ျပန္လာတဲ့ အစ္ကို တစ္ေယာက္ဆီက။ စကၤာပူမွာ ပုစြန္တုပ္ႀကီးေတြ လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ ရတုန္း သူက ပုစြန္ ၾကာဆံေပါင္းကို ယုိးဒယားမွာ စားလာတာ ေကာင္းလို႔ လုပ္စားမည္ ဆိုၿပီး ပဲၾကာဆံ အေထြးလိုက္ ေပၚမွာ ပုစြန္တုပ္ႀကီးေတြ တင္ၿပီး ေပါင္း၊ ၿပီးေတာ့ ပဲငံျပာရည္ နည္းနည္းျဖန္းၿပီး စားတာ။ အရသာက မလံုးဘဲ သိပ္စားလို႔ မေကာင္းလိုက္ဘူး။

ေနာက္ အေတာ္ၾကာမွ ဆစ္ဒနီမွာ Burwood ဆိုတဲ့ အရပ္ (Suburb) ကို သြားေတာ့မွ ျပန္စားျဖစ္တယ္။ Burwood ဆိုတာလည္း ရန္ကုန္က တ႐ုတ္တန္းလိုပဲ တ႐ုတ္စာေတြ အေတာ္စံု အေတာ္ေကာင္းတဲ့ ေနရာပါ။ အဲဒီက ေဟာင္ေကာင္ ေခါက္ဆြဲ ဆိုင္တစ္ခုမွာ စားျဖစ္တာ။ သူတို႔ကေတာ့ မီး အပူ တိုက္ထားတဲ့ စဥ္႔အိုး (Hotpot) နဲ႔ ျပင္ထားတာပါ။ မွာၿပီးေတာ့ လင္မယား ၂ ေယာက္ ပုစြန္ေတြကို လက္နဲ႔ ခြာလိုက္ စားလိုက္ လုပ္ၾကတာ လက္ေတြကို ေပက်ံေနတာပဲ။ ဂဏန္းတို႔ ပုစြန္တို႔မ်ား အျပင္မွာ စားရတာ အဲဒီလိုပဲ နည္းနည္းေတာ့ "ႀကိဳက္မရွက္" ျဖစ္မွ။


အဲဒီမွာတုန္းက စားလို႔ ေကာင္းတာနဲ႔ လင္မယား ၂ ေယာက္ ဘယ္လို ခ်က္ထားသလည္းဆိုတာကို ၾကည့္လိုက္ေတာ့ ပုစြန္ဖြဲေလးေတြ ပါၿပီး အဲဒီ အနံ႔ (Aroma)နဲ႔ ပုစြန္ဆီက ထြက္တဲ့ အနံ႔ ၂ ခုေပါင္းက စားလို႔ ေကာင္းေစတာ ဆိုၿပီး ေတြ႔လိုက္တယ္။ အဲဒါနဲ႔ တစ္ေန႔မွာ ပုစြန္ဖြဲေလးေတြကို ဆားေရ စိမ္ထားတာကို ကိုရီးယား ကုန္စံုဆိုင္ တစ္ဆိုင္ကေန သူမ ၀ယ္လာတယ္။ အဲဒီ ပုစြန္ဖြဲ အေျခာက္ေလးေတြကို င႐ုတ္သီးနဲ႔ေတာ့ ေၾကာ္စားဖူးတာလည္း ေကာင္းတယ္။ ဆစ္ဒနီက ျမန္မာ ဘုန္းႀကီးေက်ာင္း အလႉ တစ္ခုမွာေတာ့ အဲဒီ ပုစြန္ေလးေတြကို ငပိခ်က္ ခ်က္ထားတား စားခဲဖူးတာလည္း အေတာ္ေလး ေကာင္းပါတယ္။ အသိ တစ္ေယာက္အိမ္ သြားတုန္က အဲဒီလို ပုလင္းေလး ၀ယ္လာၿပီး ခ်က္မည္ဆို ဖြင့္လိုက္တာ အထဲက Gas စုေနတာေတြ ကန္ထြက္ၿပီး တပုလင္းလံုး မ်က္ႏွာက်က္ ေပၚမွာ ေပကုန္တာ ႀကံဳဖူးထားလို႔ ဖြင့္တဲ့ အခါ အေတာ္ သတိ ထားလိုက္ရတယ္။ သူက ငါးပိ ငါးေျခာက္လိုေတာ့ အနံ႔ မျပင္းဘူး။ ခရမ္းသီးေတြ ဘာေတြႏွပ္တဲ့ အခါလည္း ပုစြန္ေျခာက္ အစား ထည့္ရင္ ပိုစားေကာင္းတယ္။



ပုစြန္ ပဲၾကာဆံေပါင္းက ခ်က္ရတာ လြယ္ပါတယ္။ ပုစြန္ထုပ္ေတြကို ေရေဆးထား။ ေျခေတြ လက္ေတြ ဦးမွ်င္တံေတြ ျဖတ္ထား။ အခံြနဲ႔ မခ်က္ခ်င္ရင္ေတာ့ အခြံခြာထား။ အခြံနဲ႔ ခ်က္ရင္ေတာ့ ပိုႏူးညံ့ပါတယ္။ ဂ်င္းပါးပါး တစ္ျပား၊ ၾကက္သြန္နီ ခပ္ႀကီးႀကီး တစ္ဥနဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၅တက္ ၆ တက္ေလာက္ကို ခပ္စိပ္စိပ္ လွီးထားၿပီး အေရာင္တင္မႈန္႔ (Paprika) နည္းနည္း၊ နႏြင္းမႈန္႔ နည္းနည္းပါသည္ဆိုရံုနဲ႔ ဆီသတ္ပါတယ္။ ၿပီးေတာ့ ၂ ေယာက္စာ အတြက္ ပုစြန္ဖြဲ ၂ ဇြန္း ေမာက္ေမာက္ထည့္ပါတယ္။ နည္းနည္း ငန္တတ္လို႔ မထည့္ခင္ သံစကာ စိပ္စိပ္ထဲထည့္ ေရဘံုပိုင္ေအာက္ ထားၿပီး ေရေဆးထားပါ။ အနံ႔ေကာင္းလာေအာင္ ေမႊၿပီး ပဲၾကာဆံ ၂ထံုး ၃ထံုးထည့္ပါတယ္။ ပဲငံျပာရည္ စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း၊ တရုတ္ ဟင္းခ်က္၀ိုင္ ၂ဇြန္း ၃ဇြန္း ထည့္ပါတယ္။ စားရတာ စြဲေအာင္ သၾကား ၁ ဇြန္း၊ အနံ႔ေမႊးေအာင္ ႏွမ္းဆီ ၁ ဇြန္း ထည့္ပါတယ္။ ေရကို ၾကာဆံ ျမဳပ္ေအာင္ ထည့္ထည့္ေပးရပါတယ္။ ၾကာဆံေတြ ေရ၀ၿပီး အေရာင္ႏွံ႔သြားၿပီးဆိုရင္ ပုစြန္ထုပ္ႀကီးေတြ အေပၚက ထည့္ၿပီး မီးပိတ္ အဖံုး အုပ္ထားပါတယ္။ ၾကာဆံထဲမွာေတာ့ ေရေပါေလာ မရွိေနေပမယ့္ ေရအ၀ေတာ့ ရွိေနရပါတယ္။ ပုစြန္တုပ္ေတြကို ေရေငြ႕နဲ႔ က်က္ေအာင္ ေပါင္းပါတယ္။ အိမ္မွာ ခ်က္တာဆိုေတာ့ ဆိုင္မွာလို ၾကည့္ေကာင္းေအာင္ လုပ္စရာ မလိုလို႔ ေမႊေပးလို႔လည္း ရပါတယ္။ ေရလိုရင္ ေရေႏြး ထပ္ထည့္ပါ။ အရည္ေလး ခပ္စပ္စပ္နဲ႔ စားခ်င္ရင္လည္း ေရနည္းနည္း ပိုထည့္လို႔ ရပါတယ္။ က်က္ရင္ေတာ့ ပူတုန္း စားလို႔ ေကာင္းပါတယ္။

ျမန္မာ အရသာ ကိုမွ တမ္းတမ္းတတ စားခ်င္တယ္ ဆိုရင္ေတာ့ ပုစြန္ခြက္ေၾကာ္သုတ္ ကို သြားၾကည့္ႏိုင္ပါတယ္။


17 comments:

Anonymous - 1/26/11, 12:23 AM

ၾကာဇံေခါက္ဆြဲ ဆို ၾကိဳက္တတ္လို႔ က်မရဲ ႔ မ်က္ႏွာစာအုပ္ထဲ ရွယ္ခြင္႔ျပဳပါ ကိုအန္ဒီ ... မ်ွေ၀ေပးတဲ႔အတြက္ ေက်းဇူးပါ ...

mie nge

Shinlay - 1/26/11, 1:43 AM

လုပ္စားၾကည့္ပါအံုးမယ္။ ေက်းဇူးပါရွင္

pandora - 1/26/11, 2:12 AM

ဒီပို႕စ္ကိုျမင္ဖူးသလိုလိုျဖစ္ေနတယ္
ဘယ္ဟင္းနဲ႕ ဆင္တင္တင္ျဖစ္ေနလဲမသိ

baby taster - 1/26/11, 7:34 AM

ထိုင္းမွာေတာ့ စားဖူးတယ္
တခ်ိဳ႔ေတြက ခေနာန္တတံုးထည့္ျပီး
ေပါင္းၾကတယ္ ေျပာတာပဲ။ ၾကားဖူးတာပါ
ေသခ်ာေတာ့ မသိဘူး :)
စမ္းလုပ္ၾကည့္၇မယ္။ေက်းဇူးပါ။

Aung - 1/26/11, 11:54 AM

အဲဒီလုိ အစားအေသာက္ေတြ သြားစားတဲ႔ အခါမ်ဳိးမွာ က်ေနာ့္ကုိ ဖုန္းဆက္ေခၚလုိက္ရင္ ဘယ္ေလာက္ ေကာင္းမလဲေနာ္ ဟဲဟဲ

nu-san - 1/26/11, 12:54 PM

ဓာတ္ပုံေတြပဲ ၾကည့္ေနရလုိ႔ ဟင္းခ်က္နည္းေတြ အသစ္တင္ပါဦးလုိ႔ ေျပာမလုိ႔ စိတ္ကူးေနတာ.. :D ထုိင္းမွာလည္းတစ္ခါ စားဖူးတယ္.. ဒီမွာလည္း တစ္ခါ ၀ယ္စားဖူးတယ္..ထုိင္းမွာ စားတုန္းကေလ ပုဇြန္ ေက်ာနာမွာစုိးလုိ႔လား မသိဘူး ေအာက္ကေန နံနံပင္ အျမစ္ေတြ ခံထားတယ္... :D ေက်းဇူး Andy.. လုပ္စားၾကည့္လိုက္ဦးမယ္.. ပုဇြန္ဖြဲေလးေတြေတာ့ ဒီမွာ ရတတ္တယ္.. အဲဒီလုိ စိမ္ထားတာ မေတြ႔မိသလုိပဲ..

ေမာင္မ်ိဳး - 1/26/11, 3:34 PM

ပုဇြန္ေၾကာ္ စားခ်င္တယ္ ဒါမယ့္ စားျပီးရင္ ယားေကာဗ် း)

nyimuyar - 1/27/11, 9:39 AM

Ko Andy, any recommendation for restaurant at Burwood?

Andy Myint - 1/27/11, 10:02 PM
The shop (Hong Kong Noodle) we had is opposite to Bing Lee, Nyimuyar. Most restaurants look good and we bought Chinese roasted port and duck as well. I cant recall the name. All the shops are quite close to train station if you dont want to drive.

ွShare ေပးတာ ေက်းဇူးပါ Mie Nge

လုပ္စားၾကည့္ပါ မShinlay. အငန္ေတာ့ သတိထားပါ။ အငန္လြန္တတ္တယ္။

FB မွာ တင္ထားဖူးတယ္ေလ မပန္ဒိုရာ။ FB က Segmented ျဖစ္လို႔ Blog မွာ ထပ္တင္လိုက္တာ။ ဆား မဟုတ္ ဟင္းခ်င္းတာ :)

အရသာေလးေအာင္ ခေနာန္တံုး ထည့္ေပါင္းတာ ျဖစ္မယ္ Baby Taster ။ အခုအတိုင္းလည္း အေတာ္ စားလို႔ ေကာင္းပါတယ္။

သံေခ်ာင္းေခါက္လိုက္မယ္ ကိုေအာင္ :D

သူမ်ား ဟင္းခ်က္နည္းေတြက ကိုယ္ထက္ ေကာင္းလို႔ သူတို႔နည္းေတြ လိုက္ၾကည့္ လိုက္စားေနတာနဲ႔ ကိုယ့္ဆီမွာ မေရးျဖစ္ေတာ့တာ မႏုစံ :P အမလည္း ထိုင္းမွာ စားလာဖူးတာကိုး။ ဒါဆိုရင္ေတာ့ ထိုင္းမွာ လူႀကိဳက္မ်ားတဲ့ အစာျဖစ္ရမယ္။

ပုစြန္ကိုမွ Allergy ရွိတယ္ ၾကားရတာ စိတ္မေကာင္းပါဘူး ေမာင္မ်ိဳး
rose - 1/27/11, 10:50 PM

ကိုအန္ဒီနဲ႕ အစ္မ ေ၀မွ်ထားတ့ဲ ပုဇြန္ပဲႀကာဇံေပါင္း နည္းေလး အတြက္ ေက်းဇူးပါ။ ကိုအန္ဒီတို႕ ႏွစ္ေယာက္က စားေသာက္ဆုိင္မွာ သြားစားျပီး ဘာေတြ ထည္႕ထားတယ္ ဆိုတာ ႀကည္႕ရုံနဲ႕ ျပန္ခ်က္တတ္တယ္ ဆိုိေတာ့ ေတာ္လုိက္တာ း)

ksanchaung - 1/28/11, 12:04 AM

ကၽြန္ေတာ္ အႀကိဳက္ဆံုး အစားေသာက္ေတြထဲ ပါတယ္ဗ်။

ဆုျမတ္မိုး - 1/29/11, 8:54 PM

ပဲၾကာဆန္ေလးလာစားသြားပါတယ္...

အန္တီခ်မ္း - 2/3/11, 5:34 PM

ဒီေန႔ ဘေလာခ္ ကို ျပဳျပဳျပင္ျပင္ေလ်ာက္လုပ္ၾကည့္ပါတယ္
အဲ့မွာ စတက္တက္စ္တစ္ ကေနတဆင့္ ၾကည့္လိုက္ေတာ့
က်ေတာ့ ဘေလာခ္ ကို လာၾကတာ အမ်ားဆံုးက ကိုအန္ဒီကေနတဆင့္ ဆိုတာေတြ႔ရလို႔ ေက်းဇူးတင္ရေအာင္လာရင္းနဲ႔
စာေတြ ဘတ္သြားပါတယ္
အခ်က္အျပဳတ္ ၾကိဳက္ေတာ့ အဲ့တာေတြ အဓိက ဘတ္ျဖစ္ပါတယ္

ယူနီကုတ္ ကိစၥ စိတ္ဝင္စားပါတယ္
တေလာက ေဒါင္းလိုက္တာ
အခု စာေရးရင္ ဘာေတြ ေပၚေနမွန္းမသိဘဲ ျဂိဳလ္သားစာေတြ ျဖစ္ေနလို႔ ေဇာ္ဂ်ီ ပဲ ျပန္သံုးေနပါတယ္

MAC book နဲ႔ ဆိုရင္ ေကာ အဆင္ေျပေအာင္ ဘယ္လို လုပ္ရမလဲ သိခ်င္ပါတယ္

ေလာေလာဆယ္ေတာ့ ဘေလာခ္ က ျပင္လြန္းျပီး ခြ်န္းေနလို႔ အရင္ပံုျပန္လိုခ်င္တာ ရွာမတတ္ေတာ့ပါဘူး

Andy Myint - 2/3/11, 10:55 PM
တခ်ိဳ႕ဟင္းေတြက ဘယ္အမယ္နဲ႔ ဘယ္အမယ္ ေပါင္းခ်က္လို႔လည္း ရေသးတယ္ ဆိုတာ စားၾကည့္မွ သူမ်ားခ်က္မွ သတိထားမိတာေလ Rose ။ အေျခခံ ဟင္းခ်က္နည္းကေတာ့ အတူတူပါပဲ။ ၿပီးေတာ့ အစမ္း မခ်က္ခင္လည္း အင္တာနက္မွေတာ့ နည္းနည္း ရွာၾကည့္ေသးတယ္။

ႀကိဳက္ရင္ စားသြား ကိုစမ္းေခ်ာင္း။ မေတြ႔တာေတာ္ အေတာ္ၾကာသြားၿပီ။

စားသြားပါ မဆုျမတ္မိုး

Mac Book ေတာ့ ကၽြန္ေတာ္မွာ မရွိလို႔ မစမ္းျဖစ္ဘူး အန္တီခ်မ္း။ Mac အတြက္လည္း Unicode Font ရွိတယ္။ ဟင္းခ်က္တာေရာ ဘေလာ့မွာ Present လုပ္တာ အေတာ္ေလး ေသသပ္တယ္ေနာ္။
Sandakuu - 2/9/11, 9:49 AM

ေမးမလို႔ေမ့ေမ့ေနတာ.. အဲဒီပုဇြန္ပိစိေလးေတြေလ..ဒီမွာတစ္ခါတစ္ေလ လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ရတယ္.. စားခ်င္လြန္းလို႔၀ယ္လာဖူးေသးတယ္..
ငပိခ်က္ခ်က္စားေတာ့ သူ႔ႏႈတ္ခမ္းေမႊးအရွည္ၾကီးေတြက ေတာ္ေတာ္ရႈပ္တယ္..
အဲဒါအဲဒီႏႈတ္ခမ္းေမႊးအကုန္လိုက္ျဖဳတ္ဖို႔ကလဲ ပုဇြန္က ပိစိေလးေတြ..
ႏႈတ္ခမ္းေမႊးေျခာက္ျပီးကၽြတ္သြားေအာင္လုပ္တဲ့နည္းမ်ားသိမလားလို႔ပါ အကို..

Andy Myint - 2/13/11, 8:08 PM
အဲဒီ ဗူးထဲက ပုစြန္ေလးေတြကေတာ့ ေသးလြန္းလို႔ ေခါင္းမွ်ဥ္ေတြ ဘာေတြ ညွပ္စရာ မလိုဘူး Sandakuu ။ School Prawn ဆိုရင္ေတာ့ ကပ္ေၾကးနဲ႔ စိတ္ရွည္လက္ရွည္ ညွပ္ေပးရတယ္။
စႏၵကူး - 2/17/11, 1:11 PM

ဟုတ္ကဲ့.. ေက်းဇူးပါ...

Post a Comment

Many thanks for dropping a comment…

Film